Ovo je zvanična lopta Svjetskog prvenstva
Foto: Adidas

Sadrži čip koji šalje informacije na telefon korisnika

Ovo je zvanična lopta Svjetskog prvenstva

Njemački proizvođač sportske opreme kompanija Adidas prestavio je danas u Moskvi "Telstar 18", zvaničnu loptu Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018.

Model "Telstar 18" je nasljednik prve adidas lopte kojom se igralo neko FIFA Svjetsko prvenstvo u fudbalu, 1970. u Meksiku, saopštila je Svjetska fudbalska federacija, piše Beta.

"Telstar" u sebi ima ugrađen NFC čip koji šalje informacije na telefon korisnika, što je inovativni i tehnološki skok u odnosu na sve ranije modele lopti na FIFA Svjetskim prvenstvima.

Paneli imaju metalik print i grafički element teksture, kako bi se obezbijedile što bolje performanse i izdržljivost.

"Telstar 18" je prošao kroz brojna i temeljna testiranja, da bi se ispunila očekivanja i potrebe najboljih igrača na svijetu. Među reprezentacijama i klubovima koji su učestvovali u procesu testiranja su Argentina, Kolumbija, Meksiko, Mančester junajted, Juventus, Real Madrid i Ajaks.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.