Šabović: Birači iz dijaspore neće podržati listu DPSa
Džavid Šabović

Dosta im prevara i lažnih obećanja

Šabović: Birači iz dijaspore neće podržati listu DPSa

Birači iz dijaspore neće na predstojećim izborima podržati listu Demokratske partije socijalista jer im je dosta prevara i lažnih obećanja, ocjenio je poslanik SDP – a Džavid Šabović.

On je za “Dan” kazao da je DPS na prošlim izborima prevario građane iz dijaspore i da oni sada nemaju razloga da podrže tu stranku.

“Uostalom, teško mogu da svojoj braći, rođacima i prijateljima objasne zašto su morali da odu i zašto su sreću potražili na drugim mjestima ako je toliko dobro u Petnjici i Crnoj Gori i ako ta vlast DPS – a čini toliko dobrog za narod i državu. I konačno, dosta im je laži i prevara od strane funkcionera i aktivista DPS-a, koji pred svake izbore obećavaju mnogo, a ne ispunjavaju skoro ništa. Ne vjerujem da ćemo na ovim izborima vidjeti neku veliku podršku birača iz inostranstva DPS -u, kao što je to, nažalost, bio slučaj na izborima 2016. godine” – rekao je Šabović.

On je istakao da pobjeda opozicionih stranaka u Mojkovcu i na Cetinju može da označi početak kraja režima, uz napomenu da bi za konačnu smjenu vlasti bilo dobro da opozicione partije pobjede i u Petnjici i u Tuzima.

“Da bi se to desilo, manjinski narodi moraju da prestanu da podržavaju DPS. Meni je žao što to moram da kažem, jer sam i sam pripadnik manjinskog naroda, ali dio partija i političara iz manjinskih naroda obični su sateliti DPS -a. To mora da bude promjenjeno i manjinski narodi moraju da počnu da brinu o sebi i svojim interesima, a ne o interesima male grupe na vlasti i stranke koje predvodi Milo Đukanović” – naglasio je Šabović.

On smatra da bojkot parlamenta treba da bude nastavljen i napominje da opozicija mora da sarađuje.

“Samo atmosfera konstruktivne saradnje u opoziciji može dovesti do konkretnih rezultata i pobjeda na predstojećim izborima” – istakao je Šabović.

Po Šabovićevom mišljenju, građani u sve četiri opštine u kojima će se glasati 26. novembra jasno vide da DPS nudi izmišljene izborne projekte, koji nemaju veze sa stvarnošću.

“Tako je i sa fabrikom čokolade i stadionom na Cetinju, i sa brojnim “uspješnim” projektima u Mojkovcu ali i u Tuzima i u Petnjici, što jasno ukazuje na neophodnost smjene DPS -a”, zaključio je Šabović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.