Naručili špagete pa dobili račun od 523 eura
ilustracija

Britanski turisti optužili osoblje restorana za prevaru

Naručili špagete pa dobili račun od 523 eura

Britanski turisti optužili su osoblje restorana da su im jednog jastoga, 20 kamenica i nešto ribe naplatili 523 eura iako ih, navode, uopšte nisu naručili.

Sve je počelo kada je Luk Tang (40) odlučio častiti svoje roditelje u restoranu u starom dijelu Venecije. Htjeli su, kaže, da naruče samo špagete, ali ljubazni konobari su im rekli da "će im srediti bolji ručak i da se uopšte ne brinu". Ubrzo su na sto počele da stižu delicije iz mora, a navodno zbunjeni Englezi pokušavali su, kako tvrde, osoblju objasne da ništa od toga nisu naručili.

- Odvratno mjesto - ovako je opisao restoran Tang nakon što je iskeširao spomenuti iznos za jednu večeru, prenosi "Jutarnji list".

- Prevarili su nas! Moji roditelji ne znaju ni riječ italijanskog i to je osoblje restorana maksimalno iskoristilo. Htjeli smo da naručimo samo špagete, ali konobari su očigledno imali neki svoj plan - započeo je pomalo neuvjerljivu priču Tang koji je, kako tvrdi u razgovoru za "Miror", posumnjao u prevaru tek kad su konobari drugi put došli za njihov sto.

- Sledeće što sam vidio je da nam nose 20 kamenica. Gledao sam u čudu što se događa... Ja ih nisam naručio, a moji roditelji uopšte ne jedu školjke -tvrdi.

Ubrzo su se na stolu pojavili riba, jastog, kozice... I račun od 523 eura.

- Skoro sam dobio srčani udar. Nažalost, nisam imao vremena za svađu jer sam žurio na avion - rekao je Tang.

Ipak, po dolasku u Birmingem Luk je poslao pismo gradonačelniku Venecije Luiđiju Brugnaru, a kad je priča izašla u javnost, javili su se i iz restorana.

- Dobili su što su naručili. Cijene su na meniju i ne znam što se bune. Ništa nisu vratili osim praznih tanjira - rekao je vlasnik restorana za italijansku agenciju Ansa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.