Uhapšena policijska službenica i njena ćerka, prodale Turčinu pasoš za 5 hiljada eura
ilustracija

Kaljaju ugled časnih policajaca

Uhapšena policijska službenica i njena ćerka, prodale Turčinu pasoš za 5 hiljada eura

Službenici kriminalističke policije rano jutros lišili su slobode Karnelu Šćekić(32) i njenu majku Vesnu Todorović(51), službenicu granične policije Ulcinj.

Akciju naziva "Bosfor" realizovali su službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, a u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju, saopštila je Uprava policije.

Policija je prikupila materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da je Todorićeva počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu, dok je njena ćerka  osumnjičena da je počinila krivično djelo falsifovanje isprave u saizvršilaštvu. 

One su, kako se sumnja, u junu 2017. godine po prethodnom dogovoru, nabavile lažnu javnu ispravu – pasoš radi prodaje, koju su predali turskom državljaninu za iznos od 5.000 eura.

"K.Š. je, kako se sumnja, 10.juna turskom državljanina O.U. predala lažnu javnu ispravu i na ime te usluge primila novac u dva navrata, i to 10.06. iznos od 3.000 eura, koji je, kako se sumnja, lično preuzela, i 6. jula godine ostatak novca, u iznosu od 2.000 eura koji je K.Š. preuzela preko Western Uniona", navodi se u saopštenju policije.

OsumnjičenaTodorović je, kako se sumnja, kao službeno lice Sektora granične policije, zloupotrebom službenog položaja sebi i Šćekićevoj, pribavila protivpravnu imovinsku korist na način što je u dužem vremenskom periodu koristila službenu aplikaciju kako bi na nezakonit način pratila kretanje turskih državljana među kojima je bilo i lice koje će preuzeti lažnu javnu ispravu – pasoš i za uzvrat predati novac njenoj ćerki.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Ulcinju, koji je naložio da se V.T. i K.Š. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je V.T. počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu, a K.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu", saopštava UP.

Dodaju da policija sprovodi policijske mjere i radnje u svakoj situaciji gdje postoje indicije da je bilo koji policijski službenik počinio krivično djelo ili neki drugi delikt, što je i ovdje bio slučaj.

Uprava policije MUP-a je osudila ovakvo nezakonito ponašanje policijskog službenika, kao i bilo koji delikt eventualno počinjen od strane policijskih službenika i spremna je, poručuju, da preduzme sve zakonom propisane aktivnosti kako bi pred lice pravde izvela neodgovorne pojedince koji kaljaju ugled najvećeg broja policijskih službenika koji svoje dužnosti obavljaju časno i profesionalno.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.