Optuženi Negoicić: Optužnica montirana, mnogi dokazi prikrivani
Mojkovac

Eksplozija u fabrici „Tara“

Optuženi Negoicić: Optužnica montirana, mnogi dokazi prikrivani

Osnovno tužilaštvo u Bijelom Polju podiglo je optužnicu protiv Dragoslava Negoicića, pukovnika u penziji iz Beograda zbog eksplozije 24. oktobra 2014. godine u fabrici „Tara“ Mojkovac.

Ročište je zakazano za 16. novembar u bjelopoljskom Osnovnom sudu, pred sudijom Ivanom Adamovićem. Negoiciću, koji je u vrijeme eksplozije bio šef pogona pirotehnike, na teret se stavlja krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti.

Prije tri godine u eksploziji je povrijeđen Negoicić i pet radnika namjenske industrije Tara group u Mojkovcu.

U mojkovačkoj fabrici oružja proizvode se pištolji, puške, IC mamci, raketni motori, te sredstva specijalne namjene koja koriste policijske i vojne snage. Negoicić je u odgovoru na optužnicu, a koju je dostavio Pobjedi, naveo da nije kriv.

- U vezi optužnice izjašnjavam se da nisam kriv, da je optužnica montirana a istraga povodom ovog događja vođena sa tedencijom da se fabrika oslobodi bilo kakve odgovornosti. Mnogi dokazi su prikrivani ili omalovažavani, neki su namjerno pogrešno tumačeni, a neki nisu ni pribavljani. Istraga je vođena tako da se sva odgovornost svali na mene bez obzira na činjenice i svjedočenja – naveo je u odgovoru na tužbu, ocjenjujući da se radi o montiranom procesu.

Do eksplozije je došlo kada su radnici pokušali da izmjere eksplozivnu mješavinu u laboratoriji.

Izbio je požar, koji su ugasili radnici. Tada su povrijeđeni Negoicić, Beba Jušković, Sonja Sošić, Žaklina Raičević, Ranka Delić i Radmila Kršikapa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.