30 dana pritvora osumnjičenima za pranje novca
Ilustracija

Za šest osoba

30 dana pritvora osumnjičenima za pranje novca

Sudija Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Laleviću, Ivanu Živkoviću, Radovanu Bulatoviću, Saši Ćosoviću, Aleksandru Mitroviću i Darku Vlahoviću koje se sumnjiče da su utajom poreza i pranjem novca na organizovan način oštetili budžet Crne Gore za više stotina hiljada eura, saznaje CdM.

Mitrović se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa putem pomaganja.

Ostali se terete za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa, saznaje CdM iz izvora bliskog Višem sudu.

“Uspjeli smo da dokažemo da je moj branjenik Radovan Bulatović nevin po pitanju optužbe stvaranja kriminalne organizacije. Potrudićemo se da dokažemo da je nevin i po pitanju optužbe za utaju poreza i doprinosa”, kazao je advokat Srđan Lješković.

Državljani Crne Gore i Makedonija, njih 16, uhapšeni su prekjuče zbog sumnje da su utajom poreza i pranjem novca na organizovan način oštetili budžet Crne Gore za više stotina hiljada eura.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva policija je izvršila više pretresa i tada oduzela određenu dokumentaciju.

“Na osnovu oduzete dokumentacije i one koja je prikupljena, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su državljani Crne Gore: Dragan Savić (60), S.D. (42), Velibor Kankaraš (43), Milorad Lalević (55), Radovan Bulatović (48), Saša Ćosović (52), Darko Vlahović (41), Aleksandar Mitrović (65), S.U. (55), Savo Vujačić (35), Ivan Živković (36) i državljani Makedonije Grujica Jovanovski (46), Z.C. (39), D.A. (32), V.Č. (30) i Elizabeta Stojanovska (43), počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa i krivično djelo pranje novca, koja su izvršena na organizovan način”, sapštili su iz UP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.