Camaj: Opština Tuzi se suočava sa lošom saobraćajnom infrastrukturom
Štjefan Camaj

Camaj: Opština Tuzi se suočava sa lošom saobraćajnom infrastrukturom

Opština Tuzi suočava se sa izuzetno lošom saobraćajnom infrastrukturom i nedostatkom objekata koji moraju biti na raspolaganju građanima u 21. vijeku, saopštio je Štjefan Camaj, nosilac liste Demokrata na izborima u Tuzima.

"Političke odluke DPSa, kojima je decenijama prolongirano sticanje statusa samostalne opštine itekako su koštale građane Tuzi. Podsjećamo i na dva predizborna obećanja DPSa koja se odnose na velike infrastrukturne projekte, a koja i dalje nisu realizovana: magistralni put Golubovci - Mataguži - Tuzi i bulevar Tuzi - Podgorica. Dugogodišnja zapostavljenost i infrastrukturna zapuštenost Tuzi uslovili su i otežan razvoj poljoprivrede, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti. Infrastruktura je osnov razvoja Tuzi, a nikako predmet političkih obećanja koja se decenijama unazad ne ispunjavaju", navodi se u saopštenju Camaja.

Dodaje da Demokratska Crna Gora ima jasan plan kako da Tuzima obezbijedi i omogući infrastrukturu kakvu treba da ima svaka perspektivna opština, što je jedna od ključnih pretpostavki sveukupnog razvoja.

"Zato će Demokratama među prioritetnim zadacima biti realizacija projekta izgradnje moderne saobraćajnice bulevarskog tipa, koja će povezati Tuzi sa Podgoricom, kao i izmještanje tranzitnog saobraćaja iz centra grada izgradnjom zaobilaznice. Takođe, neophodno je u što kraćem roku izvršiti rekonstrukciju i modernizaciju puta Tuzi-Mataguži. Pored ključnih saobraćajnih infrastrukturnih projekata, Demokrate će posebnu pažnju usmjeriti na obezbjeđenje sredstava koja će se upotrebiti na modernizaciji putnih pravaca prema selima i mjesnim centrima, kao i prema zemljišnim kompleksima u funkciji povećanja obradivih površina. Ono što Tuzi kao perspektivna opština odavno zaslužuje je sportska dvorana za čiju izgradnju ćemo preduzeti neophodne korake odmah nakon preuzimanja vlasti. Pored navedenih projekata, ono što je krajnje neophodno Tuzima jeste moderan pijačno-tržni kompleks, koji će biti središte prodaje domaćih, ali i drugih proizvoda", navodi se u saopštenju.

Camaj dodaje da je građanima Tuzi  dosta ponižavanja od strane DPSa.

"Tuzi ne žele mrvice, već ono što zaslužuju, a to je moderna opština sa bogatim poljoprivrednicima, razvijenom trgovinom, modernim saobraćajnicama i savremenim tržnim centrima. Moramo obezbijediti ambijent za investitore koji će omogućiti dodatna radna mjesta. Da zaposlimo građane. Demokrate drže svoju riječ i to su pokazale svojim djelima. Zaustavimo one koji šire nacionalističku histeriju, dijele narod i koji ne ispunjavaju obećano. Zustavimo one koji ne drže svoju riječ. Zaustavimo one koji su građane Tuzi decenijama posmatrali kao matematičke brojke za potrebe izbornih kalkulacija. Podržimo mlade ljude, novu politiku i savremen program", zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.