DF poziva Stankovića da stisne petlju i podrži predlog za izuzeće Katnića
Katnić i Stanković

Nakon današnjih prijetnji adokatima odbrane

DF poziva Stankovića da stisne petlju i podrži predlog za izuzeće Katnića

Demokratski front nakon današnjih prijetnji adokatima odbrane i skandaloznog ponašanja SDT-a Milivoja Katnića, javno poziva Ivicu Stankovića da najzad stisne petlju i shodno Zakonu o tužilaštvu odredi se prema brutalnim zloupotrebama njegovog Ciska Kida, saopšteno je danas iz DF-a.

Oni ističu da čitava crnogorska javnost već nedjeljama uživo posmatra kako Milivoje Katnić svojim prijetnjama i ispadima bezuspješno pokušava da ukloni tragove saradnje sa njegovim svjedokom-saradnikom u montiranju ove tužilačke sprdnje koja dobija oblik institucionalne šizofrenije, a u svakom trenutku širi spisak osumnjičenih, izriče prijetnje i kletve advokatima odbrane, i svakodnevno siluje ZKP, a što mu nije strano, pred očima cjelokupne javnosti.

„Prvo je Milivoje Katnić saopštio da državni udar još uvijek traje, da se na Zlatiboru nalazi 300 komandosa GRU-a, da je spisak osumnjičenih dugačak i da su svi krivi, ali da nema dokaza, da će advokatima iz Srbije oduzeti licencu za rad u Crnoj Gori, do završnog mentalno tužilačkog klimaksa: da su advokati odbrane učestvovali u organizovanju državnog udara i prikupljanju dokaza za sudski proces", stoji u saopštenju.

Ukoliko se Ivica Stanković i nakon današnjeg skandala Milivoja Katnića ne bude oglasio, kako su kazali, onda će se glasine o tome da ga specijalni državni tužilac ucjenjuje pokazati sasvim tačne.

"Naime, upravo se Milivoje Katnić hvali po tužilaštvu da zloupotrebljavajući mjere tajnog nadzora Ivicu Stankovića i advokata Radovana Mandića “ima za neki slučaj”. Drugim riječima Milivoje Katnić šalje poruku Ivici Stankoviću i crnogorskoj javnosti da je u stvari on “kapo di tuti kapi” u crnogorskom tužilaštvu i da za svakog ko pokuša da mu se suprostavi ima kompromitujuću dokumentaciju i snimke", stoji u saopštenju.

Zato očekuju, kako su kazali, da ih VDT Ivica Stanković demantuje tako što će podržati predlog za izuzeće Milivoja Katnića, i lično on preuzeti da zastupa optužnicu u slučaju tzv. “državnog udara” jer na to ima mogućnost.

"Da ne bude zabune, DF je već saopštio da o Milivoju Katniću ima bolje mišljenje nego o Ivici Stankoviću, ali ovdje se radi o principijelnom odnosu u zaštiti integriteta institucije tužilaštva koju je izgleda Katnić zarobio sa dva pištolja kojima vitla po tužilaštvu. Ako Ivica Stanković nije u stanju da mu se suprostavi, dovoljno je samo da obavijesti crnogorsku javnost, a mi ćemo u skladu sa zakonima preduzeti sve da zaštitimo državu Crnu Goru od devijantnog ponašanja Milivoja Katnića", zaključili su.

In4s

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.