Junker: Crna Gora će biti članica EU i prije 2025.
Žan Klod Junker

Integracije Zapadnog Balkana staviti među prioritete

Junker: Crna Gora će biti članica EU i prije 2025.

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker očekuje da će Crna Gora postati članica EU i prije 2025.

”Mislim da će Srbija i Crna Gora biti članice EU i prije 2025.”, odgovorio je Junker na pitanje Tanjuga o namjerama EU koje bi trebalo da budu predstavljene u Stragiji o uspješnom pristupanju dvije države koju je Junker iznio u radnom programu Evropske komsije, prenose Novosti.

Predsjednik Evropske komisije je poslije sastanka sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim iznio zadovoljstvo namjerama Bugarske da EU integracije Zapadnog Balkana stavi među prioritete bugarskog predsjedavanja EU u prvoj polovini sledeće godine.

Sredinom maja, naime, u Sofiji će biti organizovan samit EU sa liderima država Zapadnog Balkana.

”Hoću da ponovim svoje ubjeđenje da je neophodno da zadržimo otvorenu EU perspektivu za Zapadni Balkan. U ovom trenutku izgleda da nije moguće da primimo nove članice u 2019. godini, ali želim da se evropska perspektiva vidi ne kao pozivnica već kao kontinuirana potreba u ovom dijelu Evrope”, poručio je Junker.

Predsjednik Evropske komisije najavio je i svoju posjetu zemljama Zapadnog Balkana tokom proljeća 2018.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.