Nestle povlači Cipiripi kremiće sa tržišta Srbije zbog komadića gume
Ilustracija

Nestle povlači Cipiripi kremiće sa tržišta Srbije zbog komadića gume

Kompanija Nestle Adriatic je saopštila da je donijela odluku o o dobrovoljnom povlačenju sa tržišta Srbije postojećih serija i formata Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine.

"Ovaj postupak je mera predostrožnosti, nakon prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu 400g, proizvedenom 4. jula 2017. godine, lot broja 71856839 i datuma isteka roka 07/2018", saopšteno je prenosi N1.

Kako se dodaje, nakon detaljne analize je utvrđeno da je navedena guma u proizvod dospjela iz proizvodne linije i da su preduzete sve neophodne mjere kako bi se spriječilo da se takva situacija desi u budućnosti, o čemu je obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"Iako je u ovom slučaju interna procjena bezbjednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta", navodi se u saopštenju i dodaje da se sve navedeno ne odnosi na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.