Lepa Brena bila dadilja pop pjevačici Ani Štajdohar
Ana Štajdohar

Sudbina im je dovela buduću veliku zvijezdu

Lepa Brena bila dadilja pop pjevačici Ani Štajdohar

Spletom okolnosti studentkinja prve godine turizma, tada samo Fahreta Jahić, a sada velika pjevačka zvijezda Lepa Brena, u Beogradu je davne 1979. iznajmila stančić od Cvete i Tomislava Štajdohara.

Oni su malo potom dobili kćerkicu, danas poznatu pop pjevačicu Anu Štajdohar. S vremenom su Fahreta i porodica Štajdohar izgradili prijateljski odnos ispunjen povjerenjem, što je rezultiralo da Brena čuva malu Anu.

“Lepa Brena, u to vrijeme gospođica Fahreta, bila je student u Beogradu. Tražila je stan koji će da iznajmi i odabrala je jedan koji su moji roditelji izdavali u blizini Palilulske pijace, a koji se nalazio pored onog u kome su oni živjeli. Bilo je to krajem 1979, kada sam se ja rodila. Kako sam bila beba, ničega ne sjećam, to su mi ispričali roditelji. Ona je kratko stanovala na toj adresi i povremeno me čuvala, jer je to bilo ono nesrećno vrijeme po zaposlene majke u kom su nakon porođaja dobijale svega nekoliko mjeseci porodiljskog odsustva. Mojima je bila potrebna pomoć oko čuvanja bebe, a sudbina im je dovela buduću veliku zvijezdu”, rekla je Ana za magazin Gloria.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.