Dautović: Pauk mi uklonio propisno parkirano auto, Perišića sam gurnuo u samoodbrani
Parking sa kojeg je uklonjeno vozilo, foto:Kodex

Bijelo Polje

Dautović: Pauk mi uklonio propisno parkirano auto, Perišića sam gurnuo u samoodbrani

Bjelopoljac Kemal Dautović, kojeg je komunalni inspektor Svetislav Perišić optužio za fizički napad, istu prijavu je podnio protiv Perišića Centru bezbjednosti Bijelo Polje i to pola sata ranije.

Podsjetimo, do sukoba između Perišića i Dautovića je došlo prije dva dana na prostoru gradske garaže u Bijelom Polju.

Perišić je kazao juče da mu je Dautović zadao udarac pesnicom od čega je izgubio svijest. Dautović isto demantuje tvrdeći da ga je odgurnuo u samoodbrani nakon što je Perišić na njega nasrnuo i jako ga gurnuo.

Povod: Uklanjanje propisno parkiranog vozila

Dautović tvrdi da mu je po nalogu komunalne policije bukvalno "ukradeno" vozilo koje je bilo parkirano po propisima ispred stambene zgrade u ulici Muha Dizdarevića u centru grada.

-Pomenutim parking prostorom ne gazduje Parking servis – potvrdio je Kodexu direktor Parking servisa Ismar Ćorović.

Kako nam je objasnio Ćorović, Parking servis posjeduje pauk vozilo koje po nalogu Komunalne policije uklanja vozila sa određenih površina, što je bio slučaj i sa automobilom Dautovića od utorka.

Dautović, kada je primijetio da mu je vozilo uklonjeno, pošao je do kancelarije smještene u gradskoj garaži kako bi dobio objašnjenje. Tamo je zatekao komunalnog inspektora Perišića koji je namjeravao da ispoštuje proceduru o preuzimanju vozila. 

Dautović, koji tvrdi da mu je vozilo nezakonito uklonjeno, jer na pomenutom mjestu nije zabranjeno parkiranje niti se isto naplaćuje, nije želio da plaća naknadu za preuzimanja vozila. Informisan da je njegovo vozilo uklonjeno po prijavi, tražio je od Perišića da i ostala vozila sa istog parking ukloni po njegovoj prijavi. 

23476634102151329089840341724016928n

Mjesto gdje je bilo parkirano predmetno vozilo

Nakon bučne polemike, Dautović je saopštio Perišiću da će ga prijaviti policiji zbog nezakonitog postupka i napustio kancelariju.

Perišić, je kaže, pošao za njim i nastavio raspravu van kancelarije.

„Unio mi se u lice, vičući i pljujući naslonjen glavom uz moje čelo. Tada sam ga odgurnuo nakon što je on prvo snažno gurnuo mene“, kaže Dautović, koji optužuje Perišića da je iscenirao pad i gubljenje svijesti.

Dautović tvrdi i da je Perišić nezakonito naložio da se njegov automobil ukloni zbog sukoba koji inspektor ima sa njegovim bratom od ranije. Prije godinu, dodaje, takođe je neosnovano prijavio i njegovog brata, a sve prijave su odbačene.

Komenatar o ovom incidentu zatražili smo i od načelnika Komunalne policije Muzafera Badžića.

„Za eventualne propuste u postupanju našeg službenika nadležan je Sud za prekršaje“, kratko je kazao Badžić.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.