Iz Mostara do Štutgarta i Dizeldorfa za samo 30 eura
ilustracija

Eurowings

Iz Mostara do Štutgarta i Dizeldorfa za samo 30 eura

Avio karte za linije Mostar - Dizeldorf, kao i Mostar - Štutgart puštene su u prodaju.

 Prema podacima koji se mogu naći na službenoj stranici Eurowingsa, cijena karte Mostar - Štutgart je 29,99 eura, a ista cijena je i za let prema Dizeldorfu, piše Večernji list BiH.

Letovi će biti organizovani dva puta sedmično i trebali bi početi od maja iduće godine.

Ono što je svakako zanimljivo jest kako je u ponudi još šest vazdušnih linija.

Tako će se od maja iz Mostara moći letjeti prema Berlinu, a cijena karte je 70 eura. Ista je cijena karte i za Hamburg, kao i za Hanover. Nešto skuplje karte su za London, 90 funti, a let iz Mostara do Lisabona će stajati 120 eura. Najskuplja karta je za Palma de Majorku i stajaće 130 eura.

"To su sve letovi iz Mostara prema Štutgartu i Diseldorfu, a u tim vazdušnim lukama će se presjedati za ostala odredišta. Očekujemo kako će u ponudi biti još neke linije", rekli su juče za Večernji list u mostarskom Aerodromu.

Dodali su i kako se radi o prvim cijenama karata Eurowingsa, te su očekivanja kako će one biti još niže kako se početak linija bude približavao.

"Naravno, sve zavisi o popunjenosti aviona. Očekujemo kako će godišnje ove dvije vazdušne linije u Mostar dovesti minimalno 60.000 putnika, što je veliki iskorak za našu luku", rekli su iz "Aerodroma Mostar".

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.