De Blazio ponovo gradonačelnik Njujorka
Bil de Blazio

De Blazio ponovo gradonačelnik Njujorka

Demokratski kandidat Bil de Blazio ponovo je izabran za gradonačelnika Njujorka.

De Blazio je na jučerašnjim izborima lako pobijedio republikansku kandidatkinju Nikol Maliotakis i nekoliko drugih rivala.

Tokom kampanje, De Blazio je naglašavao svoja dostignuća, poput napora da se snizi cijena stanova, borbe protiv kriminala i rada na problemu skupog života u gradu.

De Blazio je, pored ostalog, obećavao nastavak zalaganja za imigrante i manjinske zajednice u gradu, kao i da će nastaviti da kritikuje predsjednika Donalda Trampa.

Gradonačelnik Njujorka postao je nacionalni lider u progresivnoj politici. Ipak, njegova administracija se često sukobljava s guvernerom države Njujork Endruom Kuomom i predmet je istraga o donacijama kampanji i primanju mita. 

Udarac Trampu i republikancima predstavljaju i pobjede demokratskih kandidata na izborima za guvernere Nju Džersija i Virdžinije, u kojoj su demokrate na putu i da prvi put posle 20 godina osvoje većinu u državnom Kongresu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.