Tramp ima poruku za sjevernokorejskog lidera
Donald Tramp

Upozorenje amaeričkog predsjednika

Tramp ima poruku za sjevernokorejskog lidera

Američki predsjednik Donald Tramp uputio je danas oštro upozorenje Sjevernoj Koreji da "ne potcjenjuje i ne iskušava" SAD.

U govoru pred južnokorejskim poslanicima nekoliko sati pošto je otkazao posjetu demilitarizovanoj zoni zbog lošeg vremena, Tramp je rekao da ima poruku za sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.

"Oružje koje nabavljaš, ne čini te bezbjednijim, ono dovodi tvoj režim u ozbiljnu opasnost. Svijet ne može da toleriše prijetnje otpadničkog režima nuklearnim uništenjem", rekao je američki predsjednik i pozvao sve države da se ujedine "u izolaciji brutalnog sjevernokorejskog režima".

Tramp je želio da naglasi svoju poruku jutarnjom posjetom demilitarizovanoj zoni, ali planove je omela gusta magla koja je onemogućila da helikopter sleti na granicu dvije Koreje.

Portparolka Bijele kuće Sara Hakabi Sanders je rekla da je predsjednik razočaran jer nije obišao granicu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.