Lončar: CG se oslobodila hipoteka i malih zabluda prošlosti
ilustracija

Članstvo u NATO

Lončar: CG se oslobodila hipoteka i malih zabluda prošlosti

Crna Gora je postala članica NATO i to predstavlja završetak oblikovanja njenog suvereniteta i samostalnosti, ocijenio je u intervjuu za Pobjedu Budimir Lončar, nekadašnji ministar inostranih poslova Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

"Kao zemlja ste se oslobodili hipoteka i malih zabluda prošlosti da bi sada dobili na ubrzanju. Mislim da idete u ispravnom smjeru i da ste izuzetno uspješni na tom putu", rekao je Lončar u intervjuu Pobjedi.

Premda Evropa, kako je ocijenio, ima ozbiljne probleme, Lončar je rekao da za zemlje regiona Zapadnog Balkana nema bolje alternative od ulaska u EU.

Kada je riječ o NATO-u, Lončar je ocijenio da će taj savez vremenom doživjeti reformu i transformaciju.

"NATO će se vremenom reformisati i transformisati, ali u ovoj fazi,on nama ne dolazi kao odbrana od neke opasnosti izvana, nego nam donosi jedan krov pod kojim se moramo osjećati sigurnije i sa više povjerenja jedni prema drugima. Samim tim on donosi jednu vrstu stabilnosti i bolje uslove za dalje reforme i transformaciju", ocijenio je Lončar.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.