Pronađen način da se riješite najgore bolesti današnjice
Ilustracija

Naučnici otkrili

Pronađen način da se riješite najgore bolesti današnjice

Stručnjaci su uspjeli da se izbore sa ćelijama raka crijeva uz pomoć nove imunoterapije i objavili da su rezultati 100 odsto uspješniji u ogledu koji je rađen na miševima oboljelim od ove bolesti.

Nova radioimunoterapija kombinuje tradicionalnu radijaciju i imunoterapiju. Oni vjeruju da se ona može primijeniti na različitim oblicima ove bolesti jer je imunoterapija viđena kao jako dobar način u liječenju raka koja može da zamijeni hemoterpiju za nekoliko godina, piše Dailymail. Ona budi imuni sistem pacijenta i uči tijelo kako da se samo bori protiv malignih ćelija.

Radioimunoterapija proizvodi molekule koji su napravljeni da prepoznaju i unište ćelije raka. Ove ćelije tijelo samo proizvodi uz pomoć imunog sistema i one su zadužene za borbu protiv bakterija i virusa. Kada se ove ćelije ubrizgaju u tijelo pacijenta, one putuju do ćelija raka i direktno ih pogađaju sa određenom dozom radijacije.

Kod miševa na kojima su vršeni ogledi, ćelije raka su ubijene dok su zdrave ćelije ostale netaknute. Ova metoda može da se primijeni i na druge vrste raka kao što su rak dojke, pluća, pankreasa, melanom… Još uvijek nije precizirano da je ova metoda spremna za probu na ljudima i da će vrijeme pokazati hoće li se on uopšte primjenjivati na ljudima.

Kurir.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.