Usvojio bebu, zvao je sotona i psiho, pa je ubio posle 2 nedjelje(VIDEO)

Tragična kulminacija toka nasilnog ponašanja prema

Usvojio bebu, zvao je sotona i psiho, pa je ubio posle 2 nedjelje(VIDEO)

Muškarac iz Velike Britanije je proglašen krivim za ubistvo svoje usvojene ćerke koja je imala samo 18 mjeseci, prenosi Skaj Njuz.

Metju Skali Hiks (31) je brinuo o Elsi kada je djevojčica imala srčani zastoj u maju 2016. godine. Dijete je preminulo četiri dana nakon što je dovedeno u bolnicu u Velsu. Imala je krvarenje na mozgu, prelom lobanje, krvarenje mrežnjače u oba oka i povrede na rebrima, prenosi Telegraf.

Pedijatar je rekao da je Elsi vjerovatno bila "nasilno prodrmana" i da joj je glava grubo pomjerana napred-nazad. Djevojčica je u to vrijeme živjela sa Metjuom i njegovim mužem, koji su je usvojili 2015. godine u septembru. Ubistvo se dogodilo samo dvije nedjelje nakon usvajanja.

Za to vrijeme je zadobila brojne povrede, što je tužilaštvo okarakterisalo kao "napad i zlostavljanje". Šest mjeseci prije smrti je imala modrice na glavi.

Tada je Metju pozvao Hitnu pomoći rekao da mu je ćerka pala niz stepenice i da ne daje znake života.

Socijalne službe su posjećivale ovaj dom 15 PUTA, ali nijednom nisu intervenisale, čak ni kada je djevojčica imala slomljenu nogu i kada je "pala niz stepenice".

Kada je operater pitao šta se djetetu dešava, Metju je rekao da su joj oči otvorene i da se pomjeraju.

- Mislim da me gleda, ali se ne pomjera. Oh, Bože, ona je bolesna - rekao je on.

Tužilac je rekao da je Elsina smrt "tragična kulminacija toka nasilnog ponašanja prema malom djetetu".

Dodao je da je Elsi trebala da bude zaštićena, ali je umjesto toga zlostavljana i na kraju ubijena. Sujsedi su rekli da su imali priliku da čuju kako Metju više na Elsi i kako još kaže "da umukne".

U seriji poruka Metju je svoju usvojenu ćerku nazivao "Sotonom" i "Psihom". Svom mužu je napisao da daje sve od sebe da brine o Elsi.

 Prolazim kroz pakao sa Elsi. Vrijeme za obrok i za spavanje su moje najgore noćne more. Ona je gore vrištala 10 minuta bez prestanka - napisao je on.

U drugoj poruci je napisao da se Elsi dvije noći prije spavanja ponašala kao Sotona i da mu sve izgleda kao egzorcizam.

Metjuov suprug je na sudu izjavio da je njihov dom uvijek bio ispunjen ljubavlju i nježnošću. Dodao je da bi on intervenisao, da je primijetio da se nešto sumnjivo dešava.

Pogledajte video:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.