Stoltenberg: Nema planova za NATO bazu u CG dok nas ne pozovu
Jens Stoltenberg

Odgovor na navode DF-a

Stoltenberg: Nema planova za NATO bazu u CG dok nas ne pozovu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da u Crnoj Gori Alijansa neće imati baze, osim ako ih naša zemlja ne pozove, javlja TVCG.

On je odgovorio na pitanje crnogorskih novinara u Briselu prokomentarisao navode DF-a da Alijansa planira da instalira baze u Crnoj Gori.

"U Crnoj Gori neće biti aktivnosti NATO-a bez konsenzusa crnogorske Vlade. NATO je samo tamo gdje mu ta zemlja da dobrodošlicu. Nema planova za NATO bazu dok nas ne pozovu", istakao je Stoltenberg.

Podsjetimo, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izjavio je da će NATO u najskorije vrijeme izgraditi dvije vojne baze u Crnoj Gori.

"Ti planovi će biti realizovani tokom naredne dvije godine, do 2019. Sa velikom vjerovatnoćom, jedna baza će se pojaviti na obali, a druga u planinama", rekao je Knežević u intervjuu moskovskom dnevniku Izvestija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.