Budućnost zemalja Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji
Sa sastanka

Brajović-Maleškanu

Budućnost zemalja Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji

Odlične bilateralne odnose između Crne Gore i Rumunije treba u kontinuitetu nadograđivati, a posebnu ulogu u tome može imati parlamentarna saradnja – zaključeno je na danas održanom sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa ministrom vanjskih poslova Rumunije Teodorom Maleškanuom.

Predsjednik Brajović je akcentovao posvećenost Crne Gore članstvu u Evropskoj uniji i iskazao očekivanje da puna podrška i pomoć Rumunije procesu proširenja i evropskoj integraciji Crne Gore neće izostati ni u budućnosti.

Ističući da Rumunija cijeni napore koje Crna Gora ulaže u procesu evropske integracije, ministar Maleškanu je izrazio punu podršku individualnom napretku kandidata, odnosno principu da se učinak svake države mjeri na osnovu njenih individualnih dostignuća i sposobnosti da ispuni kriterijume za članstvo. Ministar vanjskih poslova Rumunije naglasio je da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji te da će politika proširenja biti visoko na agendi tokom predsjedavanja Rumunije Savjetom Evrope u prvoj polovini 2019. godine.

Sagovornici su konstatovali da postoji značajan prostor za dalje unaprjeđenje saradnje između dvije zemlje u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja. Razmijenjena su takođe mišljenja o aktuelnim politčkim dešavanjima u obje zemlje kao i u regionu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.