URA poručila Đukanovićima: Da volite Crnu Goru plaćali bi joj porez
Sa pressa

DPS-u Crna Gora na poslednjem mjestu

URA poručila Đukanovićima: Da volite Crnu Goru plaćali bi joj porez

Skandalozno je da članovi najuže porodice bivšeg premijera i sadašnjeg predsjednika DPS-a svoj posao obavljaju preko offshore destinacija izbjegavajući plaćanje poreza u Crnoj Gori i na taj način prikrivaju svoje lično bogatstvo, istakli su na današnjoj pres konferenciji iz Građanskog pokreta URA.

Poslanici URA su još prije dva mjeseca poslali Vladi prijedlog za izmjene i dopune Zakona o porezu na dobit pravnih lica kojim je predviđeno uvođenje liste offshore destinacija prema kojima bi se primjenjivali posebni poreski propisi. Na taj način bi se spriječilo neoporezovano iznošenje novca iz Crne Gore.

“Danas se u Briselu na sastanku Savjeta ministara finansija EU razgovara o uvođenju jedinstvene liste poreskih rajeva u cilju sprječavanja malverzacija i izbjegavanja plaćanja poreza. Naša Vlada već dva mjeseca ćuti na prijedlog i time pokazuje da u Crnoj Gori nema političke volje da se ovaj problem riješi. Jasno je da ta volja ne postoji zbog veza vrha vlasti sa offshore destinacijama, pri čemu prikrivaju lična bogatstva i izbjegavaju plaćanje poreza”, poručio je potpredsjednik Miloš Konatar.

On dalje navodi da Građanski pokret URA intenzivno i konstanstno predlaže neophodne mjere i reforme crnogorskog ekonomskog sistema. Između ostalog je pozvao Ministarstvo finansija da nakon više od 10 godina konačno donese Pravilnik o “transfernim cijenama” kao neophodnu mjeru kojom se onemogućava izbjegavanje plaćanja poreza i iznošenje novca iz Crne Gore.

“Đukanović stalno priča o partizanima i četnicima i stalno traži izdajnike, unutar i van Crne Gore a njegova najuža porodica ne plaća porez. Pljačkaju resurse i novac iznose van Crne Gore. Svaka afera vezana je za njegovu porodicu a to što saznajemo je samo vrh ledenog brijega. Zamislite koliko toga ima skrivenog a što će se brzo otkriti. Njegova firma Global Montenegro čak ne plaća porez ni u Crnoj Gori pa stoga ne čudi što se ime njegovih članova familije nalazi na aferama sa offshore destinacije. Da Đukanovići nemaju šta da kriju i ako su željeli da plaćaju porez i rade fer biznis zašto bi uopšte i otvarali račune  i kompanije na offshore destinacijama. To je odgovor zbog čega on stalno pokreće priče o “neprijateljima” Crne Gore i ljubavi prema Crnoj Gori. Đukanoviću, Crna Gora se voli tako što se u njoj plaća porez i poštuju zakoni”, istakao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Po riječima potpredsnika Neđeljka Rudovića DPS-u je Crna Gora na posljednjem mjestu.

“Njima je na prvom mjestu njihov lični finansijki interes. Na drugom su im dnevnice, službena putovanja i sitne privilegije. Na trećem im je partijski interes koji ostvaruju kroz partijska zapošljavanja a na posljednjem mjestu im je interes Crne Gore”, kazao je potpredsjednik Rudović.

Miloš Konatar je zamolio medije da i dalje nastave da prate ovu vrlo važnu temu za građane Crne Gore i istakao da će URA kao i do sada nastaviti da daje konkretna rješenja za ekonomske i demokratske reforme društva.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.