Ucjenjivao Podgoričanina snimkom supruge
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Ucjenjivao Podgoričanina snimkom supruge

Protiv I.R. (36) iz Podgorice podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ucjena u produženom trajanju.

"Službenici CB Podgorica su postupili po prijavi koju je oštećeni R.V. (56) iz Podgorice podnio 30.oktobra  u kojoj je naveo da mu na lični broj telefona duži vremenski period stižu SMS poruke i pozivi prijetećeg sadržaja od strane I.R.

Sumnja se da je I.R, od avgusta 2017. godine ostećenom R.V. upućivao prijetnje putem telefona da će ukoliko mu ne isplati određeni novčani iznos objaviti na društvene mreže, Facebook i You Tube, video materijal koji posjeduje i koji može nanijeti štetu ugledu oštećenog i njegove porodice a na kojem se nalazi osumnjičeni I.R. i supruga oštećenog", navodi se u saopštenju Uprave policije.

R.V. je pristao da I.R. isplati novčani iznos od 150 eura, kako bi ucjena i prijetnje prestale. Međutim, i nakon izvršene isplate poruke prijetećeg sadržaja su se nastavile.  

"Tokom kriminalističke obrade, prikupljena su obavještenja od građana, izvršen je uvid u SMS komunikaciju R.V. i I.R, kao i drugi materijalni dokazi neophodni za procesuiranje krivične prijave.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv I.R. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ucjena u produženom trajanju. Krivična prijava protiv osumnjičenog I.R. je podnijeta u redovnom postupku jer se on već nalazi u ZIKS-u  zbog drugog krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.