Rasvijetljena krivična djela oduzimanje vozila i krađe, uhapšena dva lica
Ilustracija

Podgorica

Rasvijetljena krivična djela oduzimanje vozila i krađe, uhapšena dva lica

Podgorička policija rasvijetlila je tri krivična djela – oduzimanje vozila, krađu i tešku krađu. Tri lica osumnjičena za ova krivična djela su procesuirana krivičnim prijavama nadležnom tužiocu. Od ova tri lica, dva su lišena slobode dok je protiv trećeg osumnjičenog krivična prijava podnijeta u redovnom postupku.

D.B. (21) iz Podgorice, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje vozila.

"On je, kako se sumnja, 5.novembra oko 21,45 časova, iskoristio nepažnju vlasnika pmv marke „Peugeot 206“, vlasništvo M.R. iz Podgorice, koje je bilo parkirano u ulici Zmaj Jovinoj u Podgorici. D.B. je, sumnja se, koristeći ključeve koje je vlasnik vozila koje je inače bilo otključano ostavio u bravi stavio vozilo u pogon i odvezao se. Iste večeri D.B. je upravljajući ovim vozilom izazvao saobraćajnu nezgodu u ulici Aerodromskoj, nakon čega je lišen slobode i priveden u službene prostorije CB Podgorica. On je juče, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Vozilo, na kojem su od posljedica saobraćajne nezgode nastala manja oštećenja, je vraćeno vlasniku", saopšteno je iz Uprave policije.

Slobode je lišen i maloljetni M.G. (17) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

On je, kako se sumnja, 4.novembra u jutarnjim časovima, kroz otvore na prozorima ušao u unutrašnjost stambeno – poslovnog objekta, vlasništvo A.M. iz Podgorice, koji se nalazi u Bulevaru Ivana Crnojevića, i uz pomoć podesnog sredstva pokidao kablove od elektro instalacija i kablove od split sistema za klima uređaje u namjeri da ih otuđi.

"Takođe je, sumnja se, pripremio za otuđenje i izvjesnu količinu elektro materijala koja se nalazila u navedenom objektu. Radnici koji rade na objektu su primijetili M.G. dok je pokušavao da pobjegne sa otuđenim stvarima. Oni su ga zadržali i odmah pozvali vlasnika koji je obavijestio policiju. Osumnjičeni je lišen slobode i priveden u službene prostorije CB Podgorica, nakon čega je uz krivičnu prijavu procesuiran nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike u ODT u Podgorici", saopšteno je.

Krivična prijava podnijeta je i protiv A.J. (32) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

On je, kako se sumnja, u ovom krivičnom djelu, koje je vlasnik D.R. prijavio 1. februara, iz kuće u naselju Zlatica u koju je provalio otuđio trpezarijski sto sa šest stolica, plazma TV, 40 flaša raznog alkoholnog pića, izvjesnu količinu odjevnih predmeta i obuće, bižuteriju, trenažno biciklo, startni pištolj, drvenu vitrinu i dva usisivača.

"Potom je, sumnja se, iz garaže ovog lica u koju je takođe provalio otuđio motornu testeru, električnu bušilicu, električnu brusilicu, motorni trimer, alat i druge predmete. Po prijavi teške krađe izvršen je kriminalistički uviđaj. Izuzeti tragovi su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Na osnovu rezultata vještačenja došlo se do sumnje da je krivično djelo počinio A.J. Krivična prijava protiv A.J. je, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Podgorici, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.