Adrović:  Afirmacijom poljoprivrede do razvoja Bihora
Almir Adrović

Ključni potencijal

Adrović: Afirmacijom poljoprivrede do razvoja Bihora

Kandidat na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Petnjicu“, Almir Adrović, kazao je da bi s obzirom na prirodne resurse kojima raspolaže bihorski kraj, poljoprivreda trebala da bude ključni potencijal u ukupnom razvoju Petnjice.

“To ćemo postići stimulišući poljoprivredne proizvođače subvencijama za proizvodnju mlijeka, mesa i mesnih proizovda, kao i geografskom zaštitom autentičnih poljoprivrednih proizvoda sa ovog područja, kao i obezbjeđivanjem kvalitetnog sadnog materijala za nove zasade voća i povrća”, naveo je Adrović.

Imajući u vidu da se poljoprivredni proizvođači sa ovog područija svakodnevno susreću sa problemom plasmana svojih proizvoda, sa pozicije lokalne vlasti ćemo povezati lokalne poljoprivredne proizvođače sa trgovinskim lancima, a formiranjem otkupnih centara realizovati sve tržišne viškove.

“Za opstanak na tržištu i za proizvodnju kvalitetnih i ekonomski isplativih proizvoda potrebno je udruživanje poljoprivrednih proizvođača, što ćemo postići formiranjem poljoprivrednih udruženja i klastera, na način što ćemo preko savjetodavnih službi pružiti neophodnu logistiku”, rekao je Adrović.

Smatra da će se formiranjem poljoprivrednih udruženja omogućiti lakši pristup državnim i pristupnim fondovima EU za finansiranje projekata iz oblasti poljoprivrede, nabavka poljoprivredne opreme i mehanizacije, elektrifikacija katuna, kvalitetnih priplodnih grla i sadnog materijala, kao i kvalitetno vodosnabdijevanje.

"Petnjica ima značajne poljoprivredne resurse koje je nepohodno staviti u funkciju dinamičnijeg razvoja naše opštine, Socijaldemokrate Petnjice nude konkretna rješenja kojima se pravilnim ophođenjem prema prirodnim potencijalima može postići boljitak za sve stanovnike bihorskog kraja", kazao je Adrović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.