Sidnej: Autom udarila u zid osnovne škole i završila u učionici, stradala dva učenika
Foto:9news

Još tri djevojčice hospitalizovane, jedna kritično

Sidnej: Autom udarila u zid osnovne škole i završila u učionici, stradala dva učenika

Dva osmogodišnjaka smrtno su stradala nakon što je auto udario u zgradu osnovne škole u Sidneju, probio zid i završio u učionici.

U nesreći, koja se dogodila u javnoj školi Branksia Road, povrijeđene su tri djevojčice koje su hospitalizovane, od kojih je jedna u kritičnom stanju.

Većini od 19 učenika u učionici je ukazana ljekarska pomoć na mjestu događaja, javlja Anadolija.

Vozač automobila, 52-godišnjakinja, odvedena je u policijsku stanicu. Vlasti ne vjeruju da je žena namjerno izazvala nesreću i još uvijek nije poznato da li je na bilo koji način bila povezana sa školom, prenosi BBC.

http2F2Fprodstatic9netau2F2Fmedia2F20172F112F072F142F172Faerials6

Dva dječaka su neposredno nakon nesreće prevezena u obližnju bolnicu, ali su preminula zbog povreda.

"Učitelji i svi ostali su samo bježali okolo. Na podu je bilo krvi i djeca koja leže i vrište", ispričao je jedan od svjedoka.

Policija je navela da je 52-godišnjakinja koja je upravljala vozilom podvrgnuta testovima krvi i urina kako bi se utvrdio uzrok nesreće. 


 


 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.