Damjanović osniva svoju stranku u decembru
Aleksandar Damjanović

Računa na podršku mladih članova odbora SNPa u Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima...

Damjanović osniva svoju stranku u decembru

Poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši visoki funkcioner Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović planira da u decembru formira svoju stranku, saznaje Pobjeda.

- Razgovori sa istomišljenicima iz SNP-a ali i nekih drugih stranaka su u završnoj fazi, a predaja papira za registraciju planirana je u decembru, kazao je izvor Pobjede koji je blizak Damjanoviću.

Damjanovićeva stranka je trebalo da bude formirana još u septembru ove godine, ali je do prolongiranja došlo zbog pregovora sa Demokratskim frontom o povratku u parlament.

- Povratak u parlament nije ishitren čin, već posljedica dogovora sa ostalim političkim subjektima, kazao je Damjanović za Pobjedu krajem oktobra.

Damjanović je početkom maja ove godine svojim kolegama saopštio da više nema bilo kakve planove u toj stranci, da bi neposredno nakon toga bio isključen iz Glavnog odbora Socijalističke narodne partije.

- Damjanoviću u političkom smislu odgovara i pat pozicija i haos u SNP-u, budući da aktuelni predsjednik Vladimir Joković zbog sukoba sa Snežanom Jonicom i Srđanom Milićem nema jasnu većinu u GO i ne može da sprovede svoju politiku, rekao je izvor Pobjede.

Prema pouzdanim saznanjima tog lista, Damjanović računa na podršku mladih članova podgoričkog odbora, kao i na značajan dio članova opštinskih odbora iz Bijelog Polja, Pljevalja i Mojkovca.

Izvori Pobjede tvrde da će Damjanovićeva partija biti građanske profilacije, s tim što još nije do kraja odlučeno da li da ima jak ,,nacionalni identitet“ ili da bude potpuno orijentisana na socijalne i ekonomske probleme građana.

Damjanović je najavljujući formiranje svoje stranke ranije kazao da bi ta stranka ,,baštinila izvorne principe SNP-a“.

- Nije isključena mogućnost da se veliki broj članova SNP-a i simpatizera, koji se ne mire sa uništavanjem i nestajanjem partije, kao i veliki broj onih koji nijesu članovi SNP-a, ali baštine izvorne principe te stranke, sabere u novu političku snagu, koja bi kroz jedinstven put na idejama pravednije, zdravije i mnogo bolje Crne Gore svakako dala doprinos neminovnim političkim promjenama, rekao je tada Damjanović.

Prema preliminarnim planovima, Damjanovićeva stranka će izvjesno izaći na sve lokalne izbore naredne godine, uključujući i izbore u glavnom gradu za koje se procjenjuje da će biti krucijalni.

- Ono što se priprema jeste iznenađenje, a to je najvjerovatnije i učešće sa svojim kandidatom na predsjedničkim izborima. Kandidat će biti veliko iznenađenje za javnost, zaključio je izvor Pobjede.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.