Fejsbuk korisnicima omogućio kreiranje anketa
Ilustracija

Nova opcija

Fejsbuk korisnicima omogućio kreiranje anketa

Kompanija Fejsbuk je nakon kupovine anketne aplikacije za tinejdžere pod nazivom tbh korisnicima svoje društvene mreže omogućila kreiranje ankete slične onoj koja je već prisutna na Instagramu.

Fejsbuk je uveo novu opciju koja omogućava korisnicima da kreiraju anketu s dva pitanja, nakon čega njihovi prijatelji i followeri mogu glasati na News Feedu.

jqktkqTURBXy8wZjEzNTNjZGUyMTg4ZTUzMmVmYjcxZWY0NzVhZTY5Ny5qcGVnkZMCzQMmAA

Nova mogućnost je dostupna na desktop i mobilnoj verziji Fejsbuka, a osim postavljanja najviše dva pitanja, moguće je uploadovati fotografije i GIF-ove uz svaki odgovor.

Ono što je važno reći je da ankete nisu anonimne, tako da će osoba koja je kreirala anketu, kao i svi oni koji su glasali, moći vidjeti vaš odgovor. Napominjemo i da ankete na Instagramu nisu anonimne.

b171106094

Fejsbuk je ranije eksperimentisao s anketama, ali nije imao konstantan način za ankete koji bi funkcionisao na stranicaima i standarnim profilima. Sada nakon kupovine aplikacije tbh, anketne aplikacije veoma popularne među tinejdžerima, čini se da je Facebook odlučio više pažnje posvetiti ovoj opciji.

Klix.ba

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.