Uhapšen maloljetnik koji je pokušao da opljačka prodavnicu
Ilustracija

Vlasniku prijatio plastičnim pištoljem

Uhapšen maloljetnik koji je pokušao da opljačka prodavnicu

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su L.N. (17) zbog sumnje da je u subotu oko 19.50 sati izvršio razbojništvo u pokušaju u marketu „Eko Plus“ u Donjoj Gorici.

Policija sumnja da se L.N. prije ulaska u objekat maskirao, tako što je stavio kapuljaču na glavu a preko lica majicu crne boje. Kako se navodi, on je u prodavnici zatekao vlasnika Lj.P. kojem je prijetio pištoljem, za koji se kasnije ispostavilo da je plastični, zahtijevajući od njega da mu preda pazar i govoreći mu da će ga ubiti ukoliko to ne učini.

“Lj.P. je potom, vjerujući da mu je prijetnja upućena pravim pištoljem, u namjeri da donese novac otišao u drugu prostoriju, a L.N. je dok je čekao vrhom pištolja udario u drvenu podlogu usljed čega je plastika na pištolju pukla i otpala. Nakon toga se dao u bjekstvo ne otuđivši ništa iz objekta, a događaj je zatim prijavljen policiji”, navodi se u saopštenju policije.

Odmah po saznanju da je počinjeno ovo krivično djelo, službenici CB Podgorica su preduzeli operativno – taktičke mjere i radnje, uviđaj lica mjesta i razgovor sa vlasnikom radnje

Sprovedena je šira pretraga terena, izvršen je uvid u video nadzor na obližnjim objektima i obavljeni su razgovori sa licima koja su se nalazila u neposrednoj okolini objekta. Detaljan pregled snimaka sa video nadzora je doprinio da se počinilac djela vrlo brzo identifikuje i liši slobode.

Razgovor sa L.N. je obavljen shodno zakonskoj proceduri i u prisustvu njegovog roditelja.

O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac za maloljetnike. L.N. je lišen slobode i uz posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, je priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.