Darmanović ponovio: Za CG demarkacija je završena stvar
Srđan Darmanović

CG nikada nije poništila ratifikovani međunarodni ugovor

Darmanović ponovio: Za CG demarkacija je završena stvar

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović poručio je još jednom da je za našu državu pitanje razgraničenja s Kosovom završena stvar.

Komentarišući stav kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je međunarodna arbitraža rješenje za demarkaciju granice s Crnom Gorom, Darmanović je rekao da je za arbitražu potrebna saglasnost obje strane.

On je podsjetio da je sa Kosovom potpisan ugovor koji je crnogorski parlament ratifikovao kako što to nalažu običaji i pravila međuannarodnog prava i dobri odnosi među zemljama.

"Tako da je za nas to gotova stvar. Nije mi poznato da je Crna Gora ikada poništila ratifikovani međunarodni ugovor, tako da se to neće desiti ni ovog puta", kazao je Darmanović nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova Rumunije Teodorom Maleškanuom.

On je kazao da je crnogorska vlast strpljiva da sačeka pozitivan razvoj događaja na Kosovu.

"Ne želimo da pravimo nikakav pritisak kada će doći to toga da kosovski parlament nađe formulu po kojoj će ovaj međunarodni dokument ratifikovati", izjavio je Darmanović.

Crnogorski šef diplomatije je istakao da identičan stav sa zvaničnom POdgoricom dijele i Evropska unija i Sjedinjene Američke Države.

"Naš stav nije ništa što je iznenađujuće", zaključio je Darmanović.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.