Katnić najavio ostavku
Foto: Twitter

Ako tužilaštvo u slučaju pokušaja terorizma ne dođe do onog nivoa koji se očekuje

Katnić najavio ostavku

Glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori Milivoje Katnić kazao je da će podnijeti ostavku, ako tužilaštvo u slučaju pokušaja terorizma ne dođe do onog nivoa koji se od njega zakonom očekuje. Katnić je na okruglom stolu, koji je organizovao Centar za demokratsku tranziciju najavio i izmjene Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

Katnić je govoreći o borbi protiv kriminala i korupcije kazao da bi rezultati specijalnog tužilaštva bili bolji 30 do 40 odsto, da imaju bolje uslove za rad.

"Naš pravni sistem je usklađen sa najboljim praksama savremenog svijeta", kazao je Katnić, javlja Andaolija.

On je poručio da sve što tužilaštvo radi, u skladu je sa zakonom i principima.

"I da hoću, ne bih mogao zloupotrebljavati pravo, a da to ne bude otkriveno", poručio je glavni specijalni tužilac i dodao da se to odnosi i na slučaj pokušaja terorizma na dan održavanja parlamentarnih izbora 16.oktobra 2016. godine. 

“Kako naš narod kaže, bez ikakve asocijacije, ako laže koza rog ne laže. Ovdje imamo rog koji je materijalna činjenica i mimo toga se ne može. Moj rad je javan u tom predmetu kao i u svakom drugom. Ako tužilaštvo ne uspije do onog nivoa da dođe koji se od njega zakonom očekuje, ja ću kao glavni specijalni tužilac odmah podnijeti ostavku. U tom predmetu je devet osoba priznalo krivicu i to je činjenica. Takođe, sve naše optužnice u ovom predmetu su potvrđene”, poručio je Katnić.

On je najavio i izmjene Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

„Prijedlog je već dostavljen Ministarstvu pravde, a izmjenama se pristupilo zbog preširoko postavljenih nadležnosti Specijalnom državnom tužilaštvu. Treba mijenjati zakonsko rješenje koji se odnosi na javne funkcionere, i to ne predstavlja veliki tehnički problem", pojasnio je Katnić. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.