Pućdemon se predao belgijskoj policiji
Karles Pućdemon, Foto: Beta

Sproveden u ekstradicioni pritvor

Pućdemon se predao belgijskoj policiji

Smijenjeni katalonski lider Karles Pućdemon predao se belgijskoj policij, prenijeli su belgijski mediji. Nakon toga je sproveden u ekstradicioni pritvor.

Španski list "Pais" navodi da se zajedno sa njim u policijskoj stanici u Briselu predalo i četvoro njegovih bivših ministara.

Belgijsko Državno tužilaštvo najavilo je da će se tužilac u 14 sati izjasniti u vezi s evropskim nalogom za hapšenje smijenjenog predsjednika katalonske vlade Karlesa Pućdemona i četvoro njegovih bivših ministara, prenosi AP.

Belgijsko državno tužilaštvo saopštilo je prethodno da razmatra nalog za hapšenje Pućdemona i četiri člana raspuštene regionalne vlade, koji su izdale španske vlasti.

Smijenjeni katalonski lider Karles Pućdemon izjavio je juče da je spreman da sarađuje sa belgijskim vlastima, nakon što je Španija zatražila Evropski nalog za hapšenje, međutim nije kazao gdje se trenutno nalazi.

On je to napisao na svom Tviter nalogu na holandskom jeziku, prenio jei AP.

"Spremni smo na punu saradnju sa belgijskim pravosuđem, nakon što je izdat Evropski nalog za hapšenjem od Španije", napisao je Pućdemon.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.