Čučka: Akademija znanja ne smije postati Akademija izdavanja i ubiranja kirije
Miodrag Čučka

Čučka: Akademija znanja ne smije postati Akademija izdavanja i ubiranja kirije

Usvajati godišnji plan Akademije znanja u Budvi za godinu koja ističe za dva mjeseca je totalni prekršaj, kazao je predsjednik OO Crnogorske Budva Miodrag Čučka.

“Plan izmjena i dopuna za 2017. godinu je ponuđen u nepotpunom obliku i sa nesvedenim računom prihoda i rashoda, neobrazloženim budžetskim deficitom i neponuđenim načinom njegovog pokrića. U takvoj formi je neprihvatljiv za razmatranje i usvajanje već mora biti vraćen na doradu”, istakao je Čučka.

Kako je on dodao, čitava ideologija plana je u suprotnosti sa zdravom i društveno opravdanom vizijom i misijom Akademije znanja.

"U taj centar se trpa sve i svašta kako bi se grčevito mogla namaći sredstva za pokriće plata osoblja Akademije i njenih materijalnih troškova. Takvim pristupom, Akademija se degradira iz Akademije znanja u Akademiju izdavanja i ubiranja kirije", ističe Čučka.

Crnogorska smatra da svrha Akademije ne treba da bude ostvarivanje profita.

"Već razvoj visokog obrazovanja u Budvi. Mi predlažemo model javno-privatnog partnerstva sa sadašnjim i novim ustanovama visokog obrazovanja. Cilj bi trebalo da bude da Akademija i fakulteti izrastu u univerzitetski kampus", kazao je Čučka.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.