Ramuš Haradinaj

Haradinaj poručio

"Rješenje za demarkaciju međunarodna arbitraža"

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da rješenje za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom ostaje međunarodna arbitraža pošto nema glasova da se sadašnji predlog sporazuma kojem se on lično suprostavlja usvoji.

Poslije susreta sa ministrom trgovine i turizma Bajramom Hasanijem, Haradinaj je novinarima rekao da novoformirana komisija o demarkaciji koju je formirao odmah poslije preuzimanja dužnosti nastavlja rad i "da će do kraja godine biti novih vijesti oko liberalizacije viza", ne govoreći jasno o čemu se konkretno radi.

Inače, demarkacija granične linije i uspjeh u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala su dva preostala uslova od čijeg ispunjavanja zavisi mogućnost kretanja građana Kosova bez viza u zemljama šengen zone.

On je takođe rekao da Vlada Kosova još nije donijela odluku da li ostaje dio sporazuma CEFTA.

Mogućnost izlaska Kosova iz Centralno-evropske zone slobodne trgovine (CEFTA) je tokom ove nedjelje najavio ministar trgovine i industrije Kosova Bajram Hasani.

Hasani je potvrdio da će učestvovati na sastanku sekretarijata CEFTA u Beogradu, gdje će Kosovo preuzeti presjedavanje tom organizacijom.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.