Uz blagoslov Miraša Dedeića: Ipođakon CPC donirao DFu dvije hiljade eura
Foto: Screenshot /Ujedinjenje

Za kampanju "Mi ili on"

Uz blagoslov Miraša Dedeića: Ipođakon CPC donirao DFu dvije hiljade eura

Desna ruka Miraša Dedeića i Lava Lajovića, Podgoričanin Nebojša Miranović,novoproizvedeni ipođakon CPCa, sa 2.000 eura pomogao je kampanju Demokratskog fronta 2016. godine, piše portal Ujedinjenje.

Dokazi za to, navodi taj portal, se mogu pronaći u konsolidovanom  finansijskom izvještaju Pokreta za promjene za 2016. godinu. 

Portal Ujedinjenje saznaje da je Miranoviću “blagoslov“ za ovu transakciju dao crnogorski “episkop“ Miraš kod koga su pojedini funkcioneri Pokreta za promjene bili, a neki i ostali predsjednici “crkovnih odbora“.

 Miraš Dedeić je, kažu izvori portala, procijenio da je “razumno“, nakon što lagano presušuju donacije Demokratske partije socijalista i njene napaćene Agencije za nacionalnu bezbjednost, u obimu koga je očekivao, da dio postojećih i raspoloživih sredstava preusmjeri Demokratskom frontu jer je, navodno, jedan od čelnika DF-a obećao rešavanje “statusa“ Crnogorske pravoslavne crkve  i povratak sredstava nakon izbora.

Portal, osim što tvrdi da je Miraš sa 2.000 eura podmazao čuvenu kampanju “Mi ili on“ iskoristio je i svoje biračko pravo "kao svaki Juda, vezan za broj 13, zaokružio Demokratski front koji je upravo pod tim rednim brojem bio na glasačkom listiću".

Nebojša Miranović je,podsjeća Ujedinjenje, inače, visoki funkcioner Demokratskog fronta, član organa PzP-a, aktivan u Klubu mladih i koordinator Kancelarije za ljudska prava PzP-a.

Miranović je vrlo agilan, poznanici kažu – iz čistih uvjerenja, i u NATO asocijacijama, a bio je i jedan od učesnika “socijalnih“ protesta 2015. godine. Pripadao je onom krugu demonstranata koji su javno tražili ulazak Crne Gore u NATO i dolazak Jensa Stoltenberga pred Skupštinu . navodi portal.

 

Naš izvor blizak nekadašnjem Crnogorskom neozelenaškom federalističkom pokretu tvrdi da Miraš odavno, prije izbora 2016. godine, nije pomogao neku političku opciju. Kaže da nisu bez razloga tvrdnje Cetinjana da je samo 2.000 evra dato legalno, a da je “Mihailo“ još dvije “rate“ pljusnuo “ispod žita“ i “na ruke“ jednom od lidera DF-a. Bez ikakve priznanice i u automobilu, u mraku, pored džade, u Donjem kraju.

Biće zanimljivo da li će Milivoje Katnić narednih dana izvršiti izviđaj povodom transakcije sredstava koje je “crnogorski duhovni guru“ Miraš Dedeić presumjerio navodno proruskom Demokratskom frontu. Ili će, nakon intervencije Duška Markovića koji čuva Andriju Mandića kao očinji vid, prećutati ovu zloupotrebu i(li) pranje para. Ne manje će biti zanimljivo i da li će se ovim povodom izjasniti neko iz Mitropolije crnogorsko – primorske Srpske crkve koja je, u jednom trenutku, nedvosmisleno stala na stranu prevaranata iz Demokratskog fronta.

Podeli ovo:

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.