Uhapšeni Novljani na saslušanju
Foto:Uprava policije

Akcija Boka3

Uhapšeni Novljani na saslušanju

Zdravko Mandić i Goran Popović, koji su juče uhapšeni u akciji policije "Boka", nakon saslušanja su pušteni da se brane sa slobode. Novljanima Veselinu Bećiroviću i Branku Miljaniću određeno je zadržavanje do 72 sata .

Oni su danas saslušani kod višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

Njih četvorica se sumnjiče za krivična djela nedozvoljeno držanje oružja, eksplozivnih materija i neovlašćenju proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

U okviru akcije inspektori su juče pretresali kuće i stanove 27 bezbjednosno interesantnih osoba iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Nikšića i Danilovgrada.

boka32

Foto:Uprava policije

Pretresi su izvršeni u stanovima i drugim prostorijama koje koristi više članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica. 

boka37

Foto:Uprava policije

Oduzeta su skupocjena vozila, droga, oružje, municija, novac, dokumenti i druge stvari. 

boka313

Foto:Uprava policije

"Izvršenim pretresima pronađeno je i oduzeto 11 vozila, među kojima su i vozila visoke klase marke „BMW“, „VW“ i „Audi“; 3 motocikla; 46 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera; više tablet i lap top računara i različitih oblika memorijskih kartica za skladištenje podataka; 200 grama marihuane;  8 grama sintetičke droge ekstazi;  vaga za precizno mjerenje droge; novac u iznosu od 2.050 eura za koji se sumnja da je stečen krivičnim djelima; 84 novčanice u apoenima od po 500 eura bez serijskih brojeva; 7 ručnih radio stanica;  8 pištolja; 7 okvira za pištolj;  1 puška; 2 startna pištolja;  više od 100 komada pištoljske i puščane municije različitih kalibara;   2 metalna boksa;  1 gumena palica; notes sa iznosima novčanih dugovanja; više ugovora o kupoprodaji nepokretnosti; idokumentacija o novčanih transakcijama u iznosu od više stotina hiljada eura",saopštila je Uprava policije.

boka310

Foto:Uprava policije

Akcija crnogorske policije Boka3 usmjerena je ka članovima organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i bezbjednosno interesantnim licima (BIL).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.