Ministarstva na telefoniju potrošila oko milion eura
Ilustracija

Ove godine

Ministarstva na telefoniju potrošila oko milion eura

Ministarstva i Generalni sekretarijat Vlade tokom ove godine na telefoniju su protrošili oko milion eura, a najveći dio tog iznosa odnosi se na račune za mobilne telefone, i to oko 630.000 eura.

Prema podacima iz ugovora o javnim nabavkama, ministarstva su do sada sklopila dogovor ili raspisala oglase za komunikacione usluge u vrijednosti 988.800 eura, piše Dan.

Najveće izdatke za telefoniju ima Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čijem je čelu Mevludin Nuhodžić. Taj resor za usluge mobilne telefonije ove godine plaća 218.121 euro, a za fiksnu 103.559 eura.

Visoke izdatke ima i Ministarstvo finansija, kojim rukovodi Darko Radunović, a u tom resoru je nedavno raspisan tender za nabavku usluga mobilne telefonije Ministarstva finansija i organa u sastavu

"Poreska uprava, Uprava carina, Uprava za nekretnine i Uprava za igre na sreću, u vrijednosti 111.000 eura. Takođe, finansijski resor za fiksnu telefoniju će imati godišnji izdatak od oko 113.250 eura.

Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, kojima upravljaju Srđan Darmanović i Aleksandar Andrija Pejović, imaju ugovor po kojem će za mobilnu telefoniju potrošiti oko 40.000 eura, a za fiksnu 30.000. Ta dva resora su nekada bila jedinstvena, pa zbog toga imaju određene zajedničke troškove.

Ministarstvo pravde, na čijem čelu je Zoran Pažin, ima sklopljene ugovore za mobilnu i fiksnu telefoniju, za šta plaćaju 17.151, odnosno 21.666 eura.

Prosvjetni resor Damira Šehovića za mobilnu telefoniju ima izdatak od oko 12.000 eura i isto toliko za fiksnu. Resor kulture za usluge mobilnih operatera plaća 17.000 eura, a fiksnu telefoniju oko 3.200 eura.

Ministarstvo ekonomije, kojim rukovodi Dragica Sekulić, za mobilnu telefoniju u 2017. plaća 27.000 eura, a za fiksnu 5.470.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kojim rukovodi Osman Nurković, jedno je od resora sa većim izdacima za mobilnu telefoniju, a u pitanju je trošak od 54.500 eura.

Takođe, i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, kojim upravlja Milutin Simović, po istom osnovu imaće ukupan izdatak od 48.562 eura do kraja godine. Ministarstvo održivog razvoja i turizma, ministra Pavla Radulovića, mobilnim operaterima isplatiće 31.000 eura.

Što se tiče ostalih Ministarstvo zdravlja će za mobilnu telefoniju platiti 13.000, resor za ljudska i manjinska prava 4.200, rada i socijalnog staranja 14.200, javne uprave 16.300, sporta 7.500, dok resor nauke ima najmanji izdatak od svega 1.800 eura.

Predsjednik Opštinskog odbora Radničke partije Podgorica Radovan Tošković smatra neljudskim i nepoštenim da se na telefoniju troše milioni eura, dok narod u državi gladuje.

On ističe da vlast konačno mora da shvati da narod nema hljeba, te da više ne može živjeti na njihov račun.

Izvor:Dan

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.