Dedović priznao da je bio član kavačkog klana

Pratio policiju, škaljarce

Dedović priznao da je bio član kavačkog klana

Ilija Dedović juče je u sudu priznao da je bio član kriminalne ekipe Slobodana Kašćelana, rekavši da su njegova zaduženja bila da prati kretanje policije, inspektora i članova drugih kriminalnih grupa, odnosno škaljarskog klana.

Drugog dana suđenja takozvanoj kavačkoj kriminalnoj grupi, optuženi je objasnio da ga je u klan uveo Srđan Jurišević, Kašćelanov tjelohranitelj.

Rekao je da mu je Jurišević kazao da će čuvati  jednu zgradu kod Plagente i da ga je tada odveo kod Milana Kneževića.

Ispričao je da mu je ovaj rekao da će mu plaćati 400 eura mjesečno i da je njegov zadatak bio da pazi na zgradu, da pazi da neko ne zapali automobil, da javi ako primijeti neko sumnjivo lice.

"Tamo sam radio mjesec, nakon čega mi je Knežević dao 2.500 eura da kupim 'pežo 206' koji sam registrovao na  oca. To vozilo je služilo da ga poslušam za nešto i da  pravim krugove po gradu i javim mu ako primijetim Cucu i Mesara koji su članovi škaljarskog klana. Takođe sam mu javljao da li je  sve u redu pet do 10 minuta prije nego je namjeravao da dođe kući, odnosno da li je sve bezbjedno”, ispričao je optuženi.

On je rekao da je Kneževiću morao javiti  ako se pojave i braća Jovan i Igor  Vukotić, Goran Stančić, Marko Martinović, Ljubo Krivokapić, Balša... 

"Jer mu je od njih valjda prijetila opasnost".

Kazao je da je često po naređenju išao da ukrupni oko  10.000 - 20.000 eura u sitnim apoenima i da mu je Knežević objasnio da to čine jer im je lakše da novac prebace preko granice: “Novac su slali  u inostranstvo u knjizi”.

Kazao je da je vozilo koje je od Kneževićevog novca kupio za 2.500 eura, kasnije po njegovom naređenju za 200 eura prodao  policajcu Bujisiću: “A novac sam odnio njegovom bratu Milošu Kneževiću”.

Optuženi je ispričao da je novembra 2015. otišao u kuću  Sloba Kašćelana koji mu je dao  “27.000 ili 37.000 eura da odnesem  Kneževiću”.

U decembru je bila obranuta situacija - pa je Kašćelanu od Kneževića odnio 30.000 eura.

"Dva puta sam išao kod advokata Dapčevića u Budvu da mu nosim novac u kesi. Rečeno mi je da je to za transport i da novac ide van Crne Gore. Novac sam jednom nosio i Lencu u Podoricu i to 10.000 - 15.000 eura. I kod Kašćelana sam išao da ukrupnim novac, barem jedno 10-15 puta po 10.000 do 15.000 eura. Jedno pet puta me je zvala i Milka, Slobova sestra da ukrupnim novac i to kada on nije bio tu”, rekao je Dedović.

Rekao je da je jednom ispao problem  kada je nestalo 2.000 eura -  Milka je rekla da će sve reći Slobu:

"I kada je on došao, pozvao me je da dođem kod njega. Krenuo je da me udara, Jurišević je pokušao da me odbrani, ali je Slobo tada krenuo na njega”, kazao je optuženi.

Rekao je da zna da je vođa te grupe bio Kašćelan jer je svima naređivao šta treba da rade.

“Kada je mene izudarao Slobo, to sam rekao Milanu, a on mi je kazao da ne može niša da uradi, jer je on glavni”.

Izvor:Vijesti.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.