Katić raspisaoJavni oglas za predlaganje kandidata za članove Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave
Herceg Novi

Bira se 7 članova

Katić raspisaoJavni oglas za predlaganje kandidata za članove Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić raspisao je Javni oglas za predlaganje kandidata za članove Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.

Kako je u Javnom oglasu navedeno, u Savjet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave bira se 7 članova.

"Članove savjeta Skupština bira iz reda uglednih građana i stručnjaka za pojedine oblasti od značaja za funkcionisanje i razvoj lokalne samouprave i zaštitu lokalnog stanovništva, kao što su: planiranje i uređenje prostora, turizam, finansije, zaštita životne sredine i energetska efikasnost, kultura, obrazovanje i sport, zaštita i razvoj seoskog područja, privatni sektor proizvodnje i usluga, funkcionisanje organa lokalne uprave i druge", stoji u saopštenju.

Iz kabinet predsjednika Opštine Herceg Novi navode da kandidate za članove Savjeta predlažu: mjesne zajednice, stručne institucije, privredne organizacije, nevladine organizacije, kao i stručna udruženja.

"Za članove Savjeta ne mogu biti predlagani: poslanici i odbornici, lokalni funkcioneri, starješine lokalne uprave, rukovodeći radnici javnih službi čiji je osnivač Opština, izabrana, imenovana i postavljena lica u Vladi Crne Gore i drugim organima državne uprave, predsjednici političkih partija, članovi predsjedništva, članovi izvršnih i glavnih odbora stranaka kao i drugi stranački funkcioneri, lica koja su pravosnažno osuđena za krivično djelo protiv službene dužnosti ili su pravosnažno osuđivana za neko drugo krivično djelo za koje je izrečena kazna zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci", navodi se u  saopštenju.

"Rok za predlaganje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja oglasa. Predlozi se dostavljaju Službi Skupštine opštine Herceg Novi, Trg Maršala Tita 2, sa naznakom „Odbor za izbor i imenovanja Skupštine opštine Herceg-Novi“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.