Dedović priznao da je radio za Kavački klan, radio poslove po naređenju Milana Kneževića i Slobodana Kašćelana

Podgorica

Dedović priznao da je radio za Kavački klan, radio poslove po naređenju Milana Kneževića i Slobodana Kašćelana

Kotoranin Ilija Dedović priznao je danas pred Višim sudom u Podgorici da je član Kavačkog klana i da je radio poslove po naređenju Milana Kneževića i Slobodana Kašćelana, osoba koje se smatraju jednim od vođa te kriminalne organizacije.

Njega Specijalno državno tužilaštvo tereti  optužnicom predmeta u kojem su prvooptuženi  Slobodan Kašćelan i Igor Božović, za koje SDT smatra da su organizovali kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.   

“Prvo mi je bio zadatak da stojim naveče ispred zgrade Kneževića i da pratim ko se tuda kreće, da mu neko ne zapali auto i da neko ne nanese štetu njemu i njegovoj porodici. Kasnije sam od njega dobio novac kojim sam kupio auto. Njime sam kružio Kotorom kako bih provjeravao stanje kroz grad”, rekao je pred sudom Dedović.

Dodaje da je više puta nosio veće količine novca od Kneževića do Kašćelana i do banke kako bi se novac, koji je išao van Crne Gore, ukrupnio u veće novčanice. Kasnije je stavljan u Knjige debelih korica, kako bi mogao da prođe na graničnu kontrolu.

Ističe da je po zadatku posebno morao da pazi na kretanje Vukotića, njegovog telohranitelja Marka Stančića, Ljuba Krivokapića i Balšu Mančića.

On je priznao i da je pratio zapis kamera koje su bile postavljene kroz Kotor, a koje su kako tvrdi pripadale Kavačkom klanu.

CdM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.