Salahšuri: Graditi povjerenje između Crne Gore i Irana
Sa sastanka

Prvi korak ukidanje viznog režima

Salahšuri: Graditi povjerenje između Crne Gore i Irana

Prvi korak ka uspostavljanju dobrih odnosa Crne Gore i Irana bi trebao biti ukidanje viznog režima, kazala je predsjednica Grupe prijateljstva parlamenta Islamske Republike Irana sa Crnom Gorom Parvana Salahšuri.

Salahšuri i iranski ambasador za Srbiju i Crnu Goru Hossein Molla Abdollahi razgovarali su danas u Podgorci sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Rafetom Husovićem.

Salahšuri, koja se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, je zahvalila potpredsjedniku Husoviću na prijemu i izrazila očekivanje da će ovaj sastanak biti početak dobrih odnosa Crne Gore i Irana..

Ona je uputila poziv potpredsjedniku Husoviću da posjeti Iran u narednom periodu.

"Na ovaj način trebamo da izgradimo i uspostavimo međusobno povjerenje, i to će biti osnova za razvoj i poboljšanje odnosa na svim poljima dvije države. Prvi korak ka uspostavljanju tih odnosa bi trebao biti ukidanje viznog režima između Crne Gore i Irana", kazala je Salahšuri.

Husović je, kako je saopšteno, prihvatio je poziv Salahšuri da organizuje delegaciju Vlade koja će posjetiti Iran u što skorije vrijeme kako bi predstavili potencijale kojima Crna Gora raspolaže. Potpredsjednik Vlade se složio da pitanje ukidanje viznog režima predstavlja jednu barijeru u odnosima dvije države i da se to pitanje već pokrenulo i da očekuje da će se to u narednom periodu pozitivno riješiti.

"Očekujem da će se u narednom periodu razvijati dobri odnosi među naše dvije države, a posebno očekujem dobru saradnju na planu turizma, kulture i privrede", istakao je Husović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.