Abazović odgovorio Đukanoviću: Ne koleba se Cetinje, već tvoja mafija
Dritan Abazović

URA će se izboriti za istinsku slobodnu

Abazović odgovorio Đukanoviću: Ne koleba se Cetinje, već tvoja mafija

Potpuno je logično što su ovi lokalni izbori, baš kao i svi drugi izbori prije i poslije njih, za Đukanovića “istorijski” - jer se na njima odlučuje: hoće li se on i dalje hraniti u ekskluzivnim restoranima o trošku građana ili u spuškoj kantini, koja ga toliko dugo čeka, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

"Međutim, od čovjeka koji je pretrčao maraton - od dubrovačkog “vikend ratnika” koji je slao ljude u smrt, do današnjeg “vikend političara” zaduženog za smirivanje kriminalnih klanova u DPS-u, sinoć iskazani stepen nervoze nikoga ne treba da čudi - jer je njegov rok trajanja konačno istekao", ukazao je  Abazović.

On je reagovao nakon jučerašnje konvencije DPS-a na Cetinju, kada je predsjednik te partije Milo Đukanović kazao da se “Građanski pokret URA uhvatio u kolo protiv države” kao i da bi “kolebanje Cetinja bilo i kolebanje Crne Gore”.

“Sada već umorni i davno prevaziđeni političar više nema šta da kaže, pa papagajski ponavlja isprazne teze koje je, još davno, smislio njegov “mozak” i partner u kriminalu Svetozar Marović. Jer, kada Đukanović poručuje da “Cetinje ne smije pasti”, on poziva svoje partijske botove da zbiju redove i ne dozvole da se sa Prijestonicom desi isto šta i sa Kotorom, Budvom i Herceg Novim - da je preuzmu pošteni, normalni i kredibilni ljudi, pa onemoguće kriminalnom DPS-u da krade kapom i šakom”, ukazao je Abazović.

Abazović podsjeća da logika DPS-a, oličena u rečenici “ako nema naše pljačke - Crna Gora nam ne treba”, najbolje oslikava filozofiju “državnog”, a toliko privatnog interesa, koju propagira Đukanović.

“Dok Građanski pokret URA nikada nije šurovao sa izdajnicima i radio “protiv države”, Vi - gospodine Đukanoviću - jeste mnogo puta. Dok mi nismo proganjali ljude zbog vjere i nacije, Vi ste ih slali u bratoubilačke ratove. Dok URA nije besomučno krala sopstveni narod, Vi ste se bavili “državnim” švercom i pljačkama, usput čašćavajući milionima brata i sestru. Zbog toga je važno da upamtite: nalazimo se na suprotnim moralnim polovima, a nervozni ste jer znate da je istina na našoj strani. Uzalud Vam peru biografiju, jer Vaše mrlje ne bi isprao ni Misisipi”, poručio je Abazović predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću.

On je podsjetio da je isključivo DPS ta koja je šurovala sa izdajnicima, zbog čega su građani Cetinja “devedesetih bili prinuđeni da se brane od Đukanovićevog “patriotizma”, a zbog čega su svi slobodni građani Crne Gore danas dužni da brane svoju državu, koju je DPS stavio u džep”.

“Cetinje se ovog puta ne koleba, već se koleba samo Vaša kriminalna svita! Građani su odlučili da Vas konačno pošalju u političku prošlost, kako bi stvorili pretpostavke da se Prijestonica i Crna Gora normalno razvijaju. I zbog toga Vam još jednom poručujemo, ono što i sami znate: sanjaćete nas! Tek ste počeli, a i krajnje je vrijeme da platite za sve ružne snove, kojima tri decenije trujete građane Crne Gore. URA će se izboriti za istinsku slobodnu i građansku Crnu Goru, u kojoj će svi živjeti ponosno i dostojanstveno”, ukazao je Abazović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.