Filmski centar Crne Gore objavio konkurse za sufinansiranje filmske djelatnsti

Podnešene prijave ocjenjivaće petočlana komisija

Filmski centar Crne Gore objavio konkurse za sufinansiranje filmske djelatnsti

Filmski centar Crne Gore objavio je prve konkurse za podršku filmskim projektima u 2017. godini.

"U cilju podsticanja proizvodnje kinematografskih djela i obezbjeđivanja uslova za produkciju i koprodukcionu saradnju, Filmski centar Crne Gore raspisao je konkurse za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela u sljedećim kategorijama: manjinske koprodukcije, razvoj filmskih projekata, razvoj filmskih scenarija i kratkometražni igrani filmovi", stoji u saopštenju.

Konkursi se organizuju u skladu sa Pravilima o postupku, načinu i kriterijumima za sprovođenje konkursa o sufinansiranju kinematografskih djela, a podnešene prijave ocjenjivaće petočlana komisija.

"Konkurs je namjenjen pravnim licima – filmskim producentima registrovanim u Crnoj Gori za djelatnost filmske proizvodnje, odnosno fizičkim licima – autorima filmskih scenarija u kategoriji razvoj filmskih scenarija.Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, odnosno rok za prijavljivanje je od 2. novembra, pa zaključno sa 2. decembrom  2017. godine do 12h", navodi se u saopštenju.

Sve informacije o samom konkursu, kao i potrebna dokumentacija, mogu se pronaći na internet stranici Filmskog centra www.fccg.me. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.