U Njemačku stigle bajke iz Urugvaja i u njima kokain

Vrijednost droge oko 30.000 eura

U Njemačku stigle bajke iz Urugvaja i u njima kokain

Njemačke carinske vlasit objavile su danas da su njeni službenici pronašli 400 grama kokaina koji je bio skriven u dvije knjige bajki koje su poslane iz Urugvaja.

Carinici su u Frankfurtu u petak saopštili da je droga pronađena 26. septembra kada su prilikom skeniranja paketa sa dvije knjige primijećene neobične sjene. Kada su carinski službenici otvorili knjige u njima su pronašli bijeli prah, javlja Anadolija.

Ulična vrijednost droge procijenjena je na oko 30.000 eura.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.