„Kod Nojeve barke u osam“ u nedelju u KICu
Scena iz predstave

„Kod Nojeve barke u osam“ u nedelju u KICu

Nova predstava Gradskog pozorišta, „Kod Nojeve barke u osam“ (5+), biće igrana u nedjelju 30. oktobra, u 12h, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba predstavu je režirao Robert Valtl.

Zabavna i poučna priča o biblijskom Potopu, ujedno je i himna prijateljstva, solidarnosti i tolerancije. Rafiniranog stila, sa puno humora, katkad i vesele burleske, tekst se posljednjih godina afirmisao kao najveće evropsko otkriće za najmlađu publiku.

Junaci predstave su tri pingvina koji su spletom okolnosti, putem goluba, dobili vijest o Potopu koji će zadesiti planetu. Tu je, naravno, i Noje, starac sa dugom sijedom bradom, koji se u osam sati uveče sprema da na barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele da ostave trećeg, najmlađeg, i domišljato ga u koferu ukrcavaju na barku punu životinja...

Pored reditelja Valtla, autorski tim čine: Natalija Vujošević (scenografkinja), Tijana Todorović (kostimografkinja), Nemanja Bečanović (kompozitor), Slavka Nelević (koreografkinja), Miha Horvat (dizajner svjetla), Đorđe Krivokapić (prevod teksta)

Uloge tumače: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.