Specijalci pretresli desetine lokacija, pronađena droga i oružje
Ilustracija

Na području Herceg Novog, Kotora, Tivta i Nikšića

Specijalci pretresli desetine lokacija, pronađena droga i oružje

Crnogorska policija je rano jutros izvršila pretrese na desetine lokacija na primorju i u Nikšiću.

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije su zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, OB Kotor, OB Tivat, CB Nikšić i CB Podgorica i uz podršku Posebne jedinice policije, a postupajući shodno pribavljenim naredbama sudija za istragu osnovnih sudova u Kotoru, Herceg Novom, Nikšiću i Danilovgradu, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Boke Kotorske, danas izveli akciju kodnog naziva „Boka 3“.

Akcija je, kako navode iz policije, usmjerena ka članovima organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i bezbjednosno interesantnim licima (BIL).

boka31

Iz policije ističu da su izvršeni pretresi na 27 lokacija na području Herceg Novog, Kotora, Tivta, Nikšića i Danilovgrada. dodaju da su pretresi  izvršeni u stanovima i drugim prostorijama koje koristi više članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica.  Kako ističu oduzeta su skupocjena vozila, droga, oružje, municija, novac, dokumenti i druge stvari. Dodaju da je privedeno 16 lica. "Slobode su lišena četiri lica. Postupak procesuiranja krivične prijave je u toku i u odnosu na još dva lica. Protiv jednog lica je podnijeta prekršajna prijava".

boka310

"Naime, izvršenim pretresima pronađeno je i oduzeto sljedeće: 11 vozila, među kojima su i vozila visoke klase marke „BMW“, „VW“ i „Audi“; 3 motocikla; 46 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera; više tablet i lap top računara i različitih oblika memorijskih kartica za skladištenje podataka; 200 grama marihuane;  8 grama sintetičke droge ekstazi;  vaga za precizno mjerenje droge; novac u iznosu od 2.050 eura za koji se sumnja da je stečen krivičnim djelima; 84 novčanice u apoenima od po 500 eura bez serijskih brojeva; 7 ručnih radio stanica;  8 pištolja; 7 okvira za pištolj;  1 puška; 2 startna pištolja;  više od 100 komada pištoljske i puščane municije različitih kalibara;   2 metalna boksa;  1 gumena palica; notes sa iznosima novčanih dugovanja; više ugovora o kupoprodaji nepokretnosti; i dokumentacija o novčanim transakcijama u iznosu od više stotina hiljada eura", navodi se u saopštenju.

boka32

Prema njihovim riječima, privedena lica su kriminalistički obrađena.

"Na osnovu konsultacija sa nadležnim tužiocem, slobode su lišena četiri lica: V.B.(40), Z.M. (56), G.P. (33) i B.M. (33) iz Herceg Novog. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Osumnjičeni V.B. i Z.M. se sumnjiče da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se G.P. i B.M. sumnjiče da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.Na osnovu konsultacija koje su obavljene sa nadležnim tužilaštvom, naknadno će biti procesuirana dva lica koja trenutno nijesu dostupna nadležnim organima, D.S. iz Kotora i V.R. iz Herceg Novog, a u vezi sa K.D. nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", stoji u saopštenju.

boka312

Iz policije navode da je protiv B.K. iz Kotora  podnijeta prekršajna prijava zbog posjedovanja startnog pištolja.

"Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u šest akcija koje su sprovedene u prethodnih mjesec, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 102 lokacije na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima", stoji u saopštenju.

boka313

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.