Baraninu osuđenom za ubistvo trudne supruge ukinuta presuda
Ilustracija

Apelacioni sud

Baraninu osuđenom za ubistvo trudne supruge ukinuta presuda

Apelacioni sud ukinuo je presudu Nazimu Ljikoviću (39) iz Ostrosa kod Bara, osuđenom na 15 godina i pet mjeseci zatvora za ubistvo supruge koja je bila u drugom stanju i nedozvoljeno držanje oružja. Prvostepenu presudu u Višem sudu u Podgorici u martu ove godine izrekao je sudija Vladimir Novović, piše Dan.

Sud je u prvostepenom postupku isključio javnost radi zaštite morala, kako porodice okrivljenog, njegovo troje maloljetne djece, tako i oštećene porodice.

U toj presudi se navodi da je Ljiković s umišljajem ubio suprugu 12. marta 2015. godine oko 21.35 na lokalnom putu. U trenutku kada je ona uzela telefon da pozove brata, okrivljeni je u nju ispalio osam hitaca, od kojih je pet pogodilo i usmrtilo.

Sudije Apelacionog suda uvažile su žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, optuženog i njegovog branioca i ukinule presudu, a predmet vratili prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

“U ponovnom postupku prvostepeni sud će provesti do sada provedene dokaze, po potrebi i nove, utvrditi odlučne činjenice, odnosno dati razloge o činjenicama odlučnim za donošenje odluke o kazni. Drugostepeni sud će iz spisa predmeta izdvojiti službenu zabilješku Uprave policije, koju je sačinio policijski službenik E.D., u dijelu obavještenja koje je prikupljeno od građanina G.N. na okolnosti kritičnog događaja. Nakon što u ponovnom postupku postupi na ovaj način, sud će biti u mogućnosti da pravilno i potpuno utvrdi činjenično stanje i da razumljive i jasne razloge o svim odlučnim činjenicama, i donese zakonitu odluku”, navodi se u rješenju Apelacionog suda.

Dan

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.