Uhapšena atraktivna slikarka iz Mostara
Ilustracija

Sa Interpolove potjernice

Uhapšena atraktivna slikarka iz Mostara

Policijski službenici Federalne uprave policije su u utorak na području Mostara, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije izvršili pretrese i uhapsili jednu osobu zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Opštinskog suda u Mostaru, izvršen je pretres na dvije lokacije na području Mostara, gdje je pronađena i uhapšena na osoba iz Mostara Valentinom Sulić (1984) za kojom je Sud Bosne i Hercegovine 2016. godine raspisao međunarodnu potjernicu zbog kaznenog djela organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz FUP-a.

acc3e85cccb205be3cff

Mostarska slikarka osuđena je u aprilu prošle godine na 15 mjeseci zatvora, nakon što se Valentina nagodila s Tužiteljstvom BiH. 

Valentinina uloga u narkoklanu otkrivena je nakon što je uhapšena u policijskoj akciji “Osoja” u septembru 2013. godine, kada je “pala” grupa dilera koju je predvodio Adis Burić.

Valentina je za Burića preprodavala narkotike, a i sama je bila zavisnik o drogama. Istražitelji su grupu pratili duže vrijeme, a tokom posebnih istražnih radnji utvrđeno je da je odbjegla Sulić imala 80 konzumenata u Mostaru, Čapljini, Širokom Brijegu i Čitluku, piše Večernji list.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.