Neprikladno odjevenim novinarima neće biti dozvoljen ulazak u Skupštinu
Skupština Crne Gore

Neprikladno odjevenim novinarima neće biti dozvoljen ulazak u Skupštinu

Od strane pojedinih predstavnika medija, koji prate parlamentarnu aktivnost, u proteklom periodu uočeni su primjeri nepoštovanja odredbe Pravilnika o unutrašnjem redu Skupštine Crne Gore, koja se odnosi na pravila odijevanja prilikom ulaska i boravka u zgradi Skupštine, saopšteno je iz najvišeg zakonodavnog doma.

"Shodno članu 48 ovog Pravilnika, lica koja ulaze i borave u zgradi Skupštine moraju biti prikladno odjevena, na način kojim se čuva ugled i dostojanstvo Skupštine. Podsjećamo da prilikom boravka i rada u zgradi Skupštine ne mogu nositi sportsku odjeću, odjeću za plažu (šorts, trenerka, patike, papuče i sl.), niti drugu vrstu odjeće koja nije primjerena ugledu institucije Skupštine ", saopšteno je iz najvišeg zakonodavnog doma.

Iz Skupštine napominju da je članom 52 Pravilnika o unutrašnjem redu Skupštine Crne Gore, Služba obezbjeđenja ovlašćena da licima koja nijesu odjevena u skladu sa pomenutom odredbom, ne dozvoli ulazak u zgradu Skupštine, čemu će ubuduće biti posvećena odgovarajuća pažnja.

- Imajući u vidu dosadašnju uspješnu saradnju i napore za dalje jačanje dobre prakse, nadamo se da ćete uvažiti razloge našeg obraćanja i ukazati vašim predstavnicima na obavezu u skladu sa pravilom odijevanja prilikom ulaska i boravka u zgradi Skupštine – poručuju iz crnogorskog parlamenta.

Analitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.