Beranac uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije četiri osobe
Ilustracija

Beranac uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije četiri osobe

Službenici Centra bezbjednosti Berane rasvijetlili su krivično djelo teško ubistvo u pokušaju koje je 21. oktobra ove godine počinjeno u Beranama postavljanjem eksplozivne naprave pod vozilo u vlasništvu K.S. i koje je počinjeno na štetu ovog i još tri lica i s tim u vezi lišili slobode M.Đ. (28) iz Berana, koji je osumnjičen da je počinio ovo krivično djelo.

Osim M.Đ, slobode je lišen i V.S. (29) iz Podgorice, koji je pokušavo da ilegalno napusti teritoriju naše države a koji se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda.

Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su juče, 01. novembra 2017. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja kojima je policija raspolagala da V.S, koji se potraživao na nacionalnom nivou zbog izdržavanja navedene kazne zatvora, namjerava da ilegalno napusti teritoriju naše države, lišili slobode ovo lice. On je lišen slobode u blizini graničnog prelaza prema Srbiji oko 17 časova.

V.S. se nalazio u putničkom motornom vozilu „VW Polo“, podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao Ž.P. iz Podgorice. U vozilu marke „BMW“ nikšićkih registarskih oznaka, koje se kretalo ispred vozila „VW Polo“, i koje je pružalo logistiku V.S. u namjeri da ilegalno napusti državu, su se nalazili pomenuti M.Đ. koji je upravljao vozilom i M.I. i M.Š. iz Podgorice.  

Nakon zaustavljanja vozila „VW Polo“ u kojem se nalazio V.S, vozilo „BMW“ je nastavilo kretanje a potom se vratilo u pravcu Rožaja. Lica u „BMW“-u se nisu zaustavila na znak „stop“ službenika policije već su vozilom nastavila kretanje u pravcu Berana gdje su zaustavljeni od strane policije i privedeni u OB Rožaje.

V.S. je po osnovu nacionalne potrage zbog izdržavanja kazne zatvora sproveden u CB Podgorica na dalju nadležnost, dok je protiv M.Đ. pokrenut prekršajni postupak pred Sudom za prekršaje zbog prekršaja iz ZOBS-a koji se odnosi na nezaustavljanje na policijski znak „stop“. Oba vozila su od strane OB Rožaje privremeno oduzeta radi daljih provjera.

Službenici CB Berane su, nakon kriminalističke obrade, u sadejstvu sa Forenzičkim centrom i u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, lišili slobode M.Đ. zbog postojanja osnovane sumnje da je 21.10.2017. godine u Beranama ispod pmv marke „Peugeot“, podgoričkih registarskih oznaka, a koje koristi K.S. iz Berana, postavio eksplozivnu napravu velike razorne moći koju su policijski službenici Grupe za antiterorističke preglede sjutradan, kada je eksplozivna naprava i uočena, uspješno deaktivirali. M.Đ. je time, sumnja se, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu K.S, D.K, N.J. i I.S. koji su navedene večeri koristili vozilo i sa kojima je imao nesuglasice. M.Đ. se, osim KD ubistvo u pokušaju, krivičnom prijavom na teret stavlja i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni M.Đ. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

V.S. je istog dana kada je lišen slobode, juče 01.11.2017. godine, priveden u ZIKS – KPD Podgorica na izdržavanje kazne zatvora koja mu je izrečena presudom Osnovnog suda u Podgorici od 26.04.2016. godine a koja je postala pravosnažna 13.03.2017. godine.

Ovom presudom V.S. je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje i krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.