Jovica Zindović ponudio sklapanje sporazuma o priznanju krivice
Foto:Novosti.rs

Pobjegao iz bjelopoljskog zatvora, uhapšen u Beogradu

Jovica Zindović ponudio sklapanje sporazuma o priznanju krivice

Pljevljak Jovica Zindović, koji je 7. oktobra 2015. godine pobjegao iz bjelopoljskog zatvora, gdje je služio kaznu zbog ubistva, ponudio je beogradskom tužilaštvu sklapanje sporazuma o priznanju krivice, piše Dan.

Pred pravosudnim organima Srbije, Zindović se tereti za šverc droge i nelegalno posjedovanje oružja.

Nakon hapšenja Zindovića po potjernici Crne Gore, policija je pronašla oružje i narkotike u stanu koji je on koristio u Beogradu. Na zaplijenjenom oružju i narkoticima pronađeni su Zindovićevi otisci, kao i otisci njegovog najbližeg saradnika Vojislava Marsenića (37) iz Pljevalja, koji je takođe optužen.

Zindović je u ponedjeljak, kao i ranije, u beogradski sud doveden uz jake mjere policijskog obezbjeđenja.

Kako “Dan” saznaje, on je tužilaštvu ponudio sklapanje sporazuma o priznanju krivice, tražeći blažu kaznu od one koja je propisana zakonom i da odmah po sklapanju dogovora bude poslat u bjelopoljski ili spuški zatvor.

Upravo zbog ponude za skdapanje sporazuma, Zindoviću je u ponedjeljak odloženo suđenje u Višem sudu u Beogradu, kako bi tužilaštvo i Pljevljak pregovarali o uslovima dogovora.

Zindović je uhapšen na Brankovom mostu devet mjeseci nakon spektakularnog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora, gdje je služio kaznu zbog ubistva Luke Popovića, brata od strica Lane Popović, nevjenčane supruge Darka Šarića.

U automobilu je bio sam, a nakon toga je pretresen stan u kojem je boravio u Beogradu. Tokom pretresa tog objekta, policija je pronašla falsifikovana dokumenta na drugo ime sa fotografijom Jovice Zindovića, automatsku pušku, hekler sa prigušivačem, tri pištolja, pet pancira, 82.000 eura i 500 grama upakovane praškaste materije za koju se sumnja da je kokain.

Zindović je pobjegao zatvorskim čuvarima koji su ga, shodno dozvoli koju je dobio, 7. oktobra 2015. godine doveli u njegovu porodičnu kuću u Mojkovcu kako bi posjetio bolesnog člana porodice.

Dan

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.